Jeugdaanbod

Jeugd is van harte welkom bij Groenewoud!

Want jong geleerd… is oud gedaan.

Jeugdtraining: verschillende facetten van het wielrennen leren

Ben jij 12 jaar of ouder en gek op wielrennen? Of misschien wil je kennis maken met de sport? Dan ben je van harte welkom om lid te worden van RTC Groenewoud! Wij bieden tijdens het seizoen elke donderdagavond  een fietstraining aan voor de jeugd vanaf twaalf jaar oud. Tijdens de trainingen worden op een ontspannen en speelse manier allerlei facetten van het fietsen geoefend: schakelen, sturen, remmen, sprinten, klimmen, etc. De training staat onder leiding van twee trainers van Groenewoud. De trainingen zijn op de openbare weg. Daarbij staat veiligheid van de deelnemende jeugd voorop. Naast de vaardigheidstraining is er op zondagochtend een toerrit, hier ligt de nadruk op lekker fietsen en meters maken. Tijdens de toerrit wordt de jeugd begeleid door twee wegkapiteins.

Praktische informatie 

Elke training start donderdagavond om 18:30 vanaf de Waalkade in Nijmegen en duurt ongeveer anderhalf uur. De training wordt ook weer op de Waalkade afgesloten. We starten eind maart met de trainingen en gaan door tot half juli. Na een zomerstop van vier weken wordt er vanaf de derde week van augustus doorgefietst tot halverwege oktober. 

Wedstrijden & activiteiten

Gedurende het seizoen zullen er een aantal wedstrijden en toertochten uit worden gekozen waar alle geïnteresseerde vanuit de jeugdsectie gezamenlijk aan mee zullen doen en aan het eind van de zomer trekt de jeugd er een lang weekend op uit naar bijvoorbeeld Zuid-Limburg om een weekend lang te fietsen, hoogtemeters te maken en  lol te hebben. Ook streven we ernaar om in de winterstop ook enkele activiteiten te organiseren: denk hierbij bijvoorbeeld aan spinning, sleutelavonden en MTB ritten. Naast het sportieve aspect vinden we het sociale aspect minstens zo belangrijk. Rondom het fietsen organiseren we een aantal keer per jaar ook ‘gezelligheidsactiviteiten’ zoals pannenkoeken eten, een quiz, bowlen etc.

Zelf geen racefiets?


Wij realiseren ons dat wielrennen geen goedkope hobby is. Een racefiets kost al snel een paar honderd euro. Voor de kinderen die interesse hebben in fietsen, maar zelf geen racefiets bezitten hebben wij een beperkt aantal jeugdfietsen die tegen een vergoeding geleend kunnen worden. 


Aanmelden & vragen

Wilt u uw zoon/dochter aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met de jeugdcommissie van Groenewoud. De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de trainingen en behartigt de belangen van de jeugd bij het bestuur van Groenewoud. Hieronder vindt u de contactgegevens van de commissie:

E-mail: jeugd@rtcgroenewoud.nl 

Of neem telefonisch contact op met Jan-Jaap Klomp: 06-83172031