Jeugdaanbod

Welkom bij R&TC Groenewoud

Voor degene die nieuw zijn bij de vereniging


Jij wil je wellicht aanmelden of heb je al aangemeld bij de gezelligste wielervereniging van Nijmegen! Via deze informatie willen wij jou namens het bestuur en jeugdcommissie van R&TC Groenewoud  op de hoogte stellen van de afspraken en activiteiten die wij voor de jeugd hebben. 

Namens R&TC Groenewoud hebben wij de uitdaging jou letterlijk en figuurlijk op weg te helpen binnen onze vereniging.

Gijs en Jan-Jaap

Voor degene die nieuw zijn bij de vereniging: 
Natuurlijk kan je eerst een paar keer meefietsen met ons om te ervaren of het wielrennen je bevalt. Na een paar keer vragen we je om lid te worden.

Via de website van RTC Groenewoud, kan je jezelf aanmelden.

De eerste training voor nieuwe leden start op de eerste donderdag van de maand om 18:30  En de eerste toertocht voor nieuwe leden vindt plaats op de zondag na de eerste training We verwachten je dan beide keren onderaan de Valkhoftrappen op de Waalkade in Nijmegen

Fietsen 


Vanzelfsprekend wordt er regelmatig gefietst! Wij toeren op zondag 50 kilometer en trainen op donderdagavond. Deze ritten zijn voor alle leden toegankelijk. We verzamelen onderaan de Valkhoftrappen op de Waalkade in Nijmegen.

Donderdag: vaardigheidstraining, 18u30 
Zondag: toerritten 9u30
Zondagsrit: Laatste weekend maart t/m laatste weekend oktober
Donderdagtraining: Eerste donderdag april t/m laatste donderdag september
Zomerstop: half juli t/m half augustus

Check de website voor de meest actuele informatie met betrekking tot trainingen en toerritten: https://www.rtcgroenewoud.nl/evenementen

Doorgang trainingen en toerritten


De vaardigheidstrainingen en toerritten kunnen NIET doorgaan in de volgende uitzonderlijke gevallen:

 • Gevaarlijke omstandigheden als extreem weer, wij gaan hiervoor uit van de adviezen van het KNMI. Bij vanaf code oranje zal de training altijd afgelast worden. Bij code geel nemen de trainers een afweging wat verantwoord is.

 • Bij minder dan 4 jeugdleden aanwezig.

 • Ziekte/bijzondere omstandigheden waardoor er geen twee volwassenen aanwezig kunnen zijn bij de begeleiding. Bij alle activiteiten van de jeugd geldt het vier-ogenprincipe. We zullen in dit geval altijd zoeken naar een oplossing om de weggevallen trainer/begeleider te vervangen, maar mocht deze niet te vinden zijn kan afgelasting dus volgen.

Afgelasting kan tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van de training/toerrit kenbaar worden gemaakt door trainers/begeleiders van dienst in de jeugdappgroep. Bij gevaarlijke omstandigheden kan dit ook nog korter van tevoren, in dat geval zullen trainers/begeleiders wel op de startlocatie aanwezig zijn om er op toe te zien dat leden die dit bericht hebben gemist alsnog veilig thuis kunnen komen.

Afmelden
Lid zijn van onze prachtige jeugdsectie is niet vrijblijvend. Elke week weer steken vrijwilligers veel tijd en energie in het mogelijk maken van jullie trainings- en toerritten. In principe verwachten wij dus dat elk jeugdlid aanwezig is bij elke training en toerrit. Mocht je onverhoopt een keer niet kunnen komen dan meld je je af via de website. Dit doe je door bij evenementen de desbetreffende training/toerrit te zoeken en je hiervoor uit te schrijven(elk jeugdlid is automatisch ingeschreven). Afmelden doe je uiterlijk 24 uur vantevoren.

Enkel bij extreme gevallen waardoor het niet mogelijk is je meer dan 24 uur van tevoren af te melden(dit is dus nooit werk, een feestje oid) meld je je af in de jeugdappgroep.

BegeleidingDe toerritten staan onder leiding van ouders en wegkapiteins. In tegenstelling tot de vaardigheidstrainingen waar de vereniging altijd voldoende begeleiding zal regelen zijn we bij de toerritten grotendeels afhankelijk van de hulp van ouders en actieve vrijwilligers. Hoe meer begeleiders er op een zondag beschikbaar zijn hoe meer er gefietst kan worden op niveau. Het is daarom erg belangrijk dat er voldoende ouders/begeleiders zijn die willen meefietsen op zondag ter assistentie van de wegkapitein.

Veiligheid


Veiligheid is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel bij het wielrennen. Om snel te kunnen handelen in geval van nood, hebben wij voor de jeugd een veiligheidslijst opgesteld. Wij vragen je deze lijst voor de eerste bijeenkomst in te vullen en daarnaast deze belangrijke link door te nemen: Ren- en Touristenclub Groenewoud - Een veilige vereniging

Verder zorg je dat je een in geval van nood: (ICE) kaartje bij je hebt, waarin nummers staan die wij kunnen bellen en medische gegevens staan die van belang zijn. (medicijnen allergie├źn etc..

Op de fiets


Een goede fiets is geen dure fiets, maar een veilige fiets. Je bent zelf verantwoordelijk om met veilig en juist materiaal deel te nemen aan de sportactiviteiten van R&TC Groenewoud. Check hiervoor de checklist materiaal van de KNWU 

Bij deelname heb je altijd het volgende bij je:
Passende reserve binnenband
Minipomp of co2 patroon en patroonhouder.

Wil je wedstrijden rijden, dan moet jouw fiets het juiste verzet hebben wat past bij jouw leeftijdscategorie: zie hiervoor de regels die de KNWU hanteert: Verzetten. Voor vragen hierover kan je altijd bij de trainer Gijs terecht.

Vanzelfsprekend is een goede helm verplicht. Hier dien je zelf voor te zorgen.

Leenfiets


R&TC Groenewoud heeft voor jeugdleden op dit moment vier leenfietsen. Het kopen van een fiets is duur en mocht je nog niet helemaal zeker weten of wielrennen echt iets voor je is, dan is het zonde als je een dure fiets gekocht hebt. Daarom is het mogelijk om een goede racefiets te huren via de club. Mocht je hier interesse in hebben, dan kan je hierover altijd contact opnemen met de jeugdcommissie jeugd@rtcgroenewoud.nl

Activiteiten


Naast het fietsen heeft R&TC Groenewoud veel meer te bieden. Op onze website vind je de kalender. Hiermee blijf je op de hoogte van alle komende activiteiten! Denk daarbij aan activiteiten, weekendjes weg of sleutelavonden. Via de website kan je je daarvoor opgeven. Waar mogelijk organiseren we bij deze activiteiten ook begeleiding voor de jeugd. Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Om de veiligheid te waarborgen betekent dit dat jeugd niet zomaar aan alle verenigingsactiviteiten deel kan nemen. 

Bij de volgende activiteiten is altijd jeugdbegeleiding aanwezig: 

 • Jeugd vaardigheidstrainingen/toerritten

 • Jeugdweekend

 • Baanwielerclinic

 • Pannenkoekenrit

 • Oliebollenrit

 • Alle verenigingsactiviteiten zonder fiets (Picknick, sleutelavonden etc)

 • Clubkampioenschap tijdrijden

 • Andere speciaal voor de jeugd georganiseerde activiteiten zoals die aangekondigd zullen worden op de website en in de appgroep.

Een actieve rol binnen onze verenigingGraag willen wij laten weten dat er veel mogelijkheden zijn binnen onze vereniging. R&TC Groenewoud heeft verschillende commissies. Deze vind je op onze website. Wil je meer weten of zelf een steentje bijdragen? Neem dan contact op met de betreffende commissie. Wil je wel actief zijn, maar niet in een commissie? Dat kan!


Contact


Wij hopen dat wij  jou wat verder op weg heb geholpen. Heb je nog vragen, schroom niet en neem contact met ons op.

Namens R&TC Groenewoud,
Jeugdcommissie R&TC Groenewoud
Gijs Jongeneel en Jan-Jaap Klomp
jeugd@rtcgroenewoud.nl

89952a4f-5261-4b62-9341-29e8114abb94.jpg
IMG-20190929-WA0006-01.jpeg
IMG_20181117_103453258.jpg
IMG_20190531_180909559.jpg
WhatsApp_Image_2018-05-27_at_11.01.13.jpeg
WhatsApp_Image_2018-11-17_at_11.59.12.jpeg