Trainingen

Training donderdag

Vertrek: 18:30 Waalkade Nijmegen

​​Onder begeleiding van twee trainers wordt in een trainingsopzet steeds een ander facet van het wielrennen geoefend, zoals waaier rijden, kop over kop, bochten, klimtraining, criterium, sprinttraining, etc. Deze trainingen staan voor iedereen open, welk niveau je ook hebt. De trainingen worden namelijk zo ingericht, dat het op elk niveau te doen is. Als je beter wilt leren fietsen, zorg je dat je hierbij meegaat!


Training Start to Ride

Vertrek: 18:30 Waalkade Nijmegen
Iedere eerste donderdag van de maand

Ben ik in staat mee te doen aan de donderdagtrainingen?

Ja. En na deze introductietraining sowieso!

De trainingscommissie constateert dat de opkomsten bij de donderdagtrainingen al heel goed zijn, maar er ook nog een heel groot deel van de leden is dat de donderdagavond nog niet heeft weten te vinden. We vermoeden dat veel leden twijfelen of de trainingsgroepen wel iets voor hen zijn. Het antwoord: JA! De donderdagtraining is geschikt voor elk niveau! Sterker nog: juist de minder gevorderde fietser kan het meeste leren van een donderdagtraining!

Voor mensen die nog twijfelen aan hun basisvaardigheden, aan hun snelheid, of aan het rijden in een groep, organiseert de trainingscommissie vanaf mei elke eerste donderdag van de maand START TO RIDE: een introductietraining om de stap naar de donderdagtraining te verkleinen en de drempel om standaard op donderdag mee te komen trainen weg te nemen.

Na afloop van de training horen we tijdens de maandelijkse borrel graag hoe het ging!


Jeugdtraining donderdag

Vertrek: 18:30 Waalkade Nijmegen

De Jeugdtrainers van R&TC groenewoud bieden gedurende het seizoen elke donderdagavond uitdagende trainingen aan voor jeugd tussen 12 en 18 jaar, van techniek tot snelheid, van kracht tot duurvermogen. Om 18:30 vertrekken de jeugdleden om onder begeleiding te gaan trainen. Kinderen van elk niveau zijn welkom, of je nou al fanatiek fietst of wellicht net begonnen bent. Meer informatie over onze jeugdsectie vind je hier: https://www.rtcgroenewoud.nl/over-groenewoud/jeugd