Trainingen

Vaardigheidstraining

Vertrek: Donderdag 18:30/19:00 

Waalkade Nijmegen

​​Onder begeleiding van twee trainers wordt in een trainingsopzet steeds een ander facet van het wielrennen geoefend, zoals waaier rijden, kop over kop, bochten, klimtraining, criterium, sprinttraining, etc. Deze trainingen staan voor iedereen open, welk niveau je ook hebt. De trainingen worden namelijk zo ingericht, dat het op elk niveau te doen is. Als je beter wilt leren fietsen, zorg je dat je hierbij meegaat! 

Check de evenementenkalender voor de actuele vertrektijd (deze wisselt i.v.m. de zonsondergang).


Toeren&Trainen

Vertrek: Woensdag 18:30/19:00 

Waalkade Nijmegen

Het doel van het concept ‘toeren & trainen’ is tweeledig: gezellig en veilig kilometers maken met je clubgenoten (zoals tijdens de toerrit) én fietsvaardigheid verbeteren (zoals tijdens de vaardigheidstraining). We fietsen vaste routes van maximaal 50 kilometer waarbij we onderweg af en toe trainingscomponenten inbouwen. Deze trainingscomponenten zullen variaties zijn op de thema’s van de vaardigheidstraining. Toeren & trainen wordt begeleid door twee trainers van R&TC Groenewoud. 

Toeren & trainen wordt verreden in twee groepen die worden opgeplitst naar snelheid. De minimale snelheid van de rustige groep is 28 km/uur gemiddeld over 2 uur, waarbij de kruissnelheid tijdens oefeningen en afhankeiljk van de weersomstandigheden aanzienlijk hoger kan liggen. Het instapniveau ligt hiermee dus iets hoger dan op de donderdag vaardigheidstraining.

Check de evenementenkalender voor de actuele vertrektijd (deze wisselt i.v.m. de zonsondergang) en route van de dag. 


Training Start to RideBen ik in staat mee te doen aan de donderdagtrainingen?

Ja. En na deze introductietraining sowieso!

Als club constateren we dat we regelmatig de vraag krijgen, ben ik wel goed genoeg om deel te nemen aan jullie sportieve activiteiten. Voor iedereen die nog twijfelt aan zijn of haar basisvaardigheden, snelheid, of aan het rijden in de groep, organiseren we START TO RIDE: een introductietraining om de stap drempel om deel te nemen aan clubactiviteiten te verkleinen. Hou de evenementenkalender en de website in de gaten voor de planning van deze trainingen. 


Jeugdtraining donderdag

Vertrek: 18:30 Waalkade Nijmegen

De Jeugdtrainers van R&TC groenewoud bieden gedurende het seizoen elke donderdagavond uitdagende trainingen aan voor jeugd tussen 12 en 18 jaar, van techniek tot snelheid, van kracht tot duurvermogen. Om 18:30 vertrekken de jeugdleden om onder begeleiding te gaan trainen. Kinderen van elk niveau zijn welkom, of je nou al fanatiek fietst of wellicht net begonnen bent. Meer informatie over onze jeugdsectie vind je hier: https://www.rtcgroenewoud.nl/over-groenewoud/jeugd


GPX-bestanden van de ritten

Download hier de GPX-bestanden.

De GPX-downloads kunnen iets andere namen hebben in je (fiets)computer

Routes Toeren&Trainen 2022

Bestandsnaam Bestandsgrootte
GW_TT1.gpx 51.6 kB
GW_TT2.gpx 75.5 kB
GW_TT3.gpx 67.6 kB
GW_TT4.gpx 58.3 kB