Jeugdcommissie

Alle leeftijden zijn welkom bij Groenewoud!

Want jong geleerd… is oud gedaan.

Jeugdtraining: verschillende facetten van het wielrennen leren.

Heeft u een zoon of dochter van twaalf jaar of ouder die graag op de racefiets zit? Dan is hij/zij van harte welkom om lid te worden van RTC Groenewoud! Wij bieden elke zondagochtend een fietstraining aan voor de jeugd vanaf twaalf jaar oud. Tijdens de trainingen worden op een ontspannen en speelse manier allerlei facetten van het fietsen geoefend: schakelen, sturen, remmen, sprinten, klimmen, etc. De training staat onder leiding van een fietstrainer van Groenewoud. De trainingen zijn op de openbare weg. Daarbij staat veiligheid van de deelnemende jeugd voorop.

Praktische informatie & activiteiten

Elke training start zondagochtend om half tien vanaf de Waalkade in Nijmegen en duurt ongeveer anderhalf uur. De training wordt ook weer op de Waalkade afgesloten. We starten met trainingen eind maart en gaan door tot half juli. Na een zomerstop van vier weken wordt er vanaf de derde week van augustus doorgefietst tot halverwege oktober. We streven ernaar om in de winterstop ook enkele activiteiten te organiseren: denk hierbij bijvoorbeeld aan spinning. Naast het sportieve aspect vinden we het sociale aspect minstens zo belangrijk. Rondom het fietsen organiseren we een aantal keer per jaar ook ‘gezelligheidsactiviteiten’ zoals pannenkoeken eten, een quiz, etc.

Zelf geen racefiets?

Wij realiseren ons dat wielrennen geen goedkope hobby is. Een racefiets kost al snel een paar honderd euro. Voor de kinderen die interesse hebben in fietsen, maar zelf geen racefiets bezitten hebben wij een beperkt aantal jeugdfietsen die tegen een vergoeding geleend kunnen worden. 

Aanmelden & vragen

Wilt u uw zoon/dochter aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met de jeugdcommissie van Groenewoud. De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de trainingen en behartigt de belangen van de jeugd bij het bestuur van Groenewoud. Hieronder vindt u de contactgegevens van de commissie:

E-mail: jeugd@rtcgroenewoud.nl

Of neem telefonisch contact op met Jan-Jaap Klomp: 06-83172031