Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen

Het fietsen in verenigingsverband heeft heel veel positieve kanten, maar helaas kunnen er ook minder prettige dingen gebeuren. Daarom heeft de vereniging José Smolders en Michelle Timmermans als vertrouwenspersonen aangesteld.

Bij de vertrouwenspersonen kunnen leden terecht met hun verhaal, vragen stellen of meldingen doen. Dit kan gaan over zaken die mogelijk in strijd zijn met (sociale) regels, normen en waarden, persoonlijke dilemma’s, vervelende ervaringen of meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de breedste zin van het woord. De vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor, hebben een adviserende rol en kunnen doorverwijzen (naar bijv. bestuur, politie of sportbond). De beslissingen om wel of geen vervolgstappen te nemen ligt altijd bij degene die contact heeft gezocht met de vertrouwenspersoon.

 

 

Voorstellen

José en Michelle stellen zich hieronder voor.

“Wij voelden ons beiden aangesproken door de oproep van het bestuur voor vertrouwenspersonen. Iets voor een ander kunnen betekenen doen we graag. Op momenten dat mensen tegen lastige situaties aan lopen willen we graag ondersteuning, hulp en/of een luisterend oor bieden.”


 

 

jose-smolders.jpg

José Smolders


Ik ben José Smolders, 35 jaar en woon in Lent. Circa 15 jaar geleden kocht ik, na een korte tijd op de veel te grote racefiets van mijn man (Tijmen Moltmaker) te hebben gefietst, mijn eerste “aluminium ros”. Samen proberen we ook onze dochter Koosje Jans enthousiast te maken voor het fietsen door op elke vakantie onze fietsen mee te nemen. Hierdoor hebben wij met z’n drieën al mooie fietstochten gemaakt in Canada, Denemarken, Duitsland en de Alpen. Ik werk verder als orthopedisch chirurg in de St Maartenskliniek met als aandachtsgebied knie- en heupprothesiologie. Als mijn werk het toelaat fiets ik in de lente en zomer op de weg, maak ik in de herfst soms een veldrit en ben ik in de winter binnen op Zwift te vinden. Ik hoop binnen de vereniging gelijkgestemden te vinden om (met mooi weer) lekker te toeren en af en toe eens flink af te zien in een training.

 

 

michelle-timmermans.jpg

Michelle Timmermans


Ik ben Michelle Timmermans, 35 jaar en woon in Nijmegen. Fietsen is sinds ongeveer 4 jaar een passie van me. De diversiteit aan deze sport past erg bij me. Ik fiets graag alleen, maar vind het net zo fijn om samen met anderen te fietsen. In het fietsen kan ik van alles kwijt: persoonlijke doelen stellen en daarvoor trainen, ontspannen, conditie op peil houden, genieten van het buiten zijn, hoofd leeg maken. Daarnaast vind ik het sociale aspect, samen met anderen fietsen, een fijne bijkomstigheid. De verbinding die dit met zich meebrengt en het delen van elkaars ervaringen vind ik daarbij mooi. Wat ik daarnaast graag doe is hardlopen. De afgelopen jaren ben ik mee gaan doen aan de Zevenheuvelenloop en elk jaar wilde ik mijn tijd verbeteren (vooralsnog steeds gelukt). Dit jaar train ik voor de halve marathon en hoop ik blessurevrij te blijven! Ook zie ik graag vrienden en hou ik van het bourgondische leven. Vorig seizoen ben ik een paar keer mee gaan fietsen met de avondritten van R.&T.C Groenewoud. Dit jaar wil ik het fietsen in de club weer oppakken nadat ik de halve marathon gelopen heb. Ik ben inmiddels bijna 12 jaar met veel enthousiasme werkzaam in de forensische psychiatrie. Sinds enkele jaren werk ik als zorgmanager en geef ik leiding aan twee teams. Het stimuleren van ieders ontwikkeling en daar ondersteuning aan bieden vind ik misschien wel het leukste van het werk.

 

 

Contact opnemen

José en Michelle zijn te bereiken via het volgende e-mailadres: vertrouwenspersoon@rtcgroenewoud.nl.

​Wij willen daarnaast iedereen ook wijzen op het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF, dat is opgezet in samenspraak met de sportbonden. https://www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport