Toerrit zondag

Toerrit zondag

Vertrek: 9:30 Waalkade Nijmegen

Iedere zondag kun je met R&TC Groenewoud een mooie toerrit maken. Het doel van deze toerrit is gezellig en veilig met je clubgenoten toerkilometers maken. We vertrekken in verschillende groepen, voor tochten van 50 en 75 tot 100 kilometer, en af en toe een toerrit XL van 150 km. De 50 km is ideaal voor renners die nog niet zo lang fietsen en gewoon lekker kilometers en ervaring op willen doen - deze groep is zeer toegankelijk voor renners die nog niet zoveel fietservaring in een groep hebben. Na de rit eindigen we samen op een terras voor een kop koffie. De ritten worden begeleid door onze wegkapiteins.

De kalender en routes voor deze ritten vind je onder de knop Evenementen.

Voor vertrek zullen de wegkapiteins de groep opsplitsen naar afstand en snelheid zodat iedereen op zijn of haar niveau plezierig deel kan deelnemen aan de rit. Hieronder staat een overzicht weergegeven van de verschillende groepen (aantal groepen is ook afhankelijk van de opkomst). Groepen bestaan uit maximaal 14 renners. Het onderstaande overzicht is een richtlijn, maar het toeren staat centraal, dus samen uit = samen thuis! 


Snelheden Toerrit groepen R&TC Groenewoud*

Groep

Gemiddelde Snelheid Rit

Snelheid die gehaald kan worden op lange stukken (indien mogelijk & afhankelijk van de weer- en wegsituatie)

50km

25-27 km/u

27-28 km/u

50km +

28-29 km/u

30-32 km/u

75km

28-29 km/u

30-34 km/u

75km +

30-31 km/u

32-36 km/u

75km ++

32 km/u >

35 km/u >

100km

29-30 km/u

31-35 km/u

100km +

32 km/u >

36 km/u >

150km (toerrit XL)

27 km/u

Max 32 km/u

150km + (toerrit XL)

29 km/u

Max 32 km/u


*bovenstaande snelheden zijn geen verplichting maar een richtlijn. De wegsituatie, samenstelling van de groep en weersomstandigheden op zondag blijven leidend. 

*wegkapiteins mogen leden actief adviseren tijdens ritten om (de volgende keer) bij langzamere of snellere groep te gaan fietsen indien dit naar schatting beter is voor de homogeniteit van de groepen. Bij twijfel is het advies altijd om te starten in een rustigere groep.

*voor beginnende renners lijken deze snelheden misschien hoog, maar in een groep op een rechte weg is het makkelijk snelheid maken.

*Bij vragen, over het niveau of andere zaken, neem contact op met sport@rtcgroenewoud.nlJeugd toerrit zondag

Vertrek: 9:30 Waalkade Nijmegen

Ook de jeugd trekt er elke zondagochtend op uit om een flink aantal kilometers af te leggen. Onder leiding van eigen wegkapiteins rijdt de jeugd afstanden van 50 tot 70 kilometer op de zondagochtend. Als wat later in het seizoen iedereen goed in vorm is dagen de trainers en wegkapiteins de jeugdleden wellicht wel uit voor meer! Meer informatie over de jeugdsectie vind je hier:

https://www.rtcgroenewoud.nl/over-groenewoud/jeugd