Nieuws


Word lid

De eerste wedstrijd van Dieske

De eerste wedstrijd van Dieske

Kortgeleden reed Dieske haar eerste wedstrijd. Hierbij haar persoonlijk verslag

Voor mij was het inderdaad mijn eerste (voor zover de Groenewoud trainingsritjes en het clubkampioenschap niet meetellen...) 'officiële' tijdrit ooit. Na de wedstrijd info avond heb ik contact gelegd met de ploegleiding in Tiel en vrijblijvend meegetraind. Dit heb ik als laagdrempelig, leuk en leerzaam ervaren. Het is ook een mooie opstap naar de echte wedstrijden die nu weer beginnen te komen. Via de ploegleider en uit eigen interesse werd ik aangespoord om gewoon eens een poging te wagen me te kwalificeren voor het NK tijdrijden. Dit laatste kon tijdens de kwalificatierit op 26 mei in Enkhuizen. 

Er deden vanuit de ploeg geen andere dames mee maar ploegleider Marco ging mee ter ondersteuning en natuurlijk voor de gezelligheid! Als leek in de wielerwereld kan ik hier en daar namelijk wel wat welkome assistentie gebruiken. Hoewel ik geen tijdritfiets heb en dus gewoon met een opzetstuurtje op mijn racefiets heb meegedaan, kon ik met behulp van een aantal attente Groenewouders toch nog een beetje in tijdrit stijl rijden door een Groenewoud snelpak en aerohelm te lenen. Super! 

De omstandigheden waren met de flinke wind en aanhoudende regen weinig vergevingsgezind, en dat op een toch al niet super inspirerend parcours van 11km heen én terug (22km totaal) op de lange dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Persoonlijk vind ik het lastigste aan tijdrijden het inschatten hoeveel je kunt geven; je wilt niet te hard starten om vervolgens in te zakken maar wanneer achteraf blijkt dat je nog wel meer kunt had kunnen geven is dat ook zonde. Dit laatste leek deze editie bij mij het geval; achteraf gezien had ik nog wel wat dieper mogen graven maar dat weten we dan weer voor een volgende keer. Met een eindtijd van 34:13;40 ben ik in de middenmoot geëindigd wat helaas niet snel genoeg was om me te plaatsen voor het NK tijdrijden wat op 16 juni in Emmen door veelal profs verreden wordt. Desondanks was het toch een leuke leerzame ervaring en hartstikke mooi om ook clubgenoot Tijmen nog even in actie te kunnen zien.

Inmiddels heb ik op 27 juni ook mijn eerste koers in Marbais, België gereden met de damesploeg. Omdat we op tijd moesten starten zijn we de dag ervoor in de buurt gaan overnachten en zo werd het een echt wielerweekend. De koers bestond uit 14x een ronde van ruim 5km met een aantal klimmetjes en mooie bochtjes. De eerste keer in een peloton rijden was zeker even wennen maar ik kon goed voorin mee en heb zelfs nog een paar keer op kop gefietst. Helaas heb ik halverwege moeten uitstappen omdat mijn voorrem uit het niets losschoot en het allesbehalve verantwoord was zonder verder te rijden. Daarna nog wel de andere dames kunnen aanmoedigen en genieten van het toch wel Belgische sfeertje bij de wedstrijd. Ik heb o.a. de eindsprint helaas dus niet kunnen meemaken maar er komt vast wel weer een volgende kans... Bijvoorbeeld in september! Dan mag ik samen met een aantal dames van de ploeg meedoen aan de 5-daagse Rás Na Mban dameswielerwedstrijd in Ierland. Dit zijn 6 etappes (onder andere tijdrit, criterium, etc.) verdeeld over 5 dagen. Ik ben benieuwd! Tot snel op de fiets, Dieske

 

Lijkt het jou ook leuk om een keer een wielerwedstrijd te starten? Wil je hier meer over weten? Of zoek je trainingsmaatjes? Neem dan contact op met sport@rtcgroenewoud.nl

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen