Actief worden in de vereniging?

Actief worden?Groenewoud heeft als vereniging veel actieve leden. Alleen om die reden kunnen we al die trainingen, ritten en andere activiteiten organiseren. En het is ook gewoon gezellig en leuk om met elkaar wat te organiseren, op de fiets en naast de fiets. 

Wil je ook je steentje bijdragen? Dat zou geweldig zijn! Er is altijd wel wat te doen. Op deze pagina vind je een overzicht van de rollen voor wie we nu actieve leden zoeken. Je kunt ook kijken bij de commissies, om te zien of je ergens bij wilt aansluiten. En uiteraard verwelkomen we iedereen die zelf een idee heeft voor een nieuwe activiteit.

Misschien maak je je zorgen of je wel genoeg tijd hebt en of je je niet te veel vastlegt. Dat snappen we helemaal. We vragen van niemand het onmogelijke. Dus als je iets zou willen doen, maar je weet niet zeker wat er van je verwacht wordt, neem gerust eerst contact op. 

Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen met secretaris Iris te Paske, via info@rtcgroenewould.nl

Trainer voor Junioren, Nieuwelingen en Jeugd

Wanneer? Donderdagavond 18:30
Hoevaak? Zo vaak als je zelf leuk vind. We maken aan het begin van het seizoen een planning voor het eerste half jaar. Je kan zelf aangeven wanneer je training wil/kan geven.

Wat ga je doen?
Je geeft vaardigheidstraining aan één van de drie groepen van de jongerenafdeling: 
- Jeugd categorie 5/6/7(12-14 jaar oud)
- Nieuwelingen (14-16 jaar oud)
- Junioren (16-18 jaar oud)

De focus ligt op het verbeteren van de vaardigheden op de fiets. Per training staat er een specifiek thema centraal, denk aan: 
- Bochten
- Sprinten
- Behendigheid
- Klimmen
- Tactiek

Je bedenkt een training voor dit onderwerp passend bij de groep die je training geeft. Bij de jeugd ligt de nadruk op spelenderwijs oefenen, waar bij de junioren het niveau hoger ligt en de deelnemers grotendeels zelfstandig trainingsvormen kunnen uitvoeren. 

Ervaring als trainer is geen vereiste, zeker het geven van training aan de jongste leeftijdsgroep is erg laagdrempelig en kan door eenieder gegeven worden die zelf enkele jaren fietst. We bieden intern 1-2x per jaar een trainersdag aan om van elkaar te leren en het is ook mogelijk om een trainersopleiding van de KNWU te volgen.
Elke trainer wordt tijdens de training ondersteund door een begeleider.


Lijkt het jou leuk om trainer te worden bij de jongerenafdeling? Stuur een berichtje naar jongeren@rtcgroenewoud.nl of neem contact op met Gijs Jongeneel.Wegkapitein voor Junioren, Nieuwelingen en Jeugd

Wanneer? Zondagochtend 9:30 
Hoevaak? Zo vaak als je zelf leuk vind. We maken aan het begin van het seizoen een planning voor het eerste half jaar. Je kan zelf aangeven wanneer je training wil/kan geven.
Wat ga je doen?
 
Je fietst mee met de toerrit van één van de drie groepen van de jongerenafdeling: 
- Jeugd categorie 5/6/7(12-14 jaar oud), ca 30 km met spel-element onderweg
- Nieuwelingen (14-16 jaar oud) 50-60 km ca 28 km/u
- Junioren+beloften (16-23 jaar oud) 80-100 km ca 30km/u```


Je houdt de veiligheid in het oog en spreekt waar nodig de groep aan als het veiliger moet/kan. Daarnaast bepaal je als wegkapitein of en wanneer je de groep laat ‘draaien’ of dat er 2 aan twee gereden word. Ervaring met het rijden in een groep is dus vereist, voor geïnteresseerden is er jaarlijks een wegkapiteinscursus om de kneepjes van het vak bij te schaven. De wegkapitein wordt altijd ondersteund door minimaal één begeleider van 18+.

Lijkt het jou leuk om wegkapitein te worden bij de jongerenafdeling? Stuur een berichtje naar jongeren@rtcgroenewoud.nl of neem contact op met Gijs Jongeneel.Begeleider voor Junioren, Nieuwelingen en Jeugd

Wanneer? Donderdag om 18:30, zondag om 9:30
Hoevaak? Zo vaak als je zelf leuk vind. We maken aan het begin van het seizoen een planning voor het eerste half jaar. Je kan zelf aangeven wanneer je training wil/kan geven.
Wat ga je doen?
Je fietst mee met een van de groepen van de jongerenafdeling en ondersteunt de wegkapitein of trainer van dienst tijdens de toerrit of training. Je houdt de veiligheid in het oog, zorgt voor een goede sfeer en fietst lekker mee. Bij de trainingen kan het zijn dat de trainer je bijvoorbeeld vraagt om op een specifieke plek een oogje in het zeil te houden.

Enige vereiste is dat je comfortabel bent met het rijden in een groep. 

Lijkt het jou leuk om als begeleider mee te fietsen met de jongerenafdeling? Stuur een berichtje naar jongeren@rtcgroenewoud.nl of neem contact op met Gijs Jongeneel.