Nieuws

Een succesvol Groenewoud weekend! -- Wedstrijden Week 13

Niet alleen op TV komt het wielerseizoen op gang, ook de nationale koersen worden weer verreden. En natuurlijk zijn ook de wedstrijdrenners van Groenewoud weer in gang geschoten.

Klassieker-zege Vera Tieleman
Groenewoud-lid Vera Tieleman, maar incognito rijdend voor een andere damesploeg, mocht in de klassieker Wim Hendriks Trofee juichen. In de Zeeuwse waaierklassieker met kasseistroken maakte ze al vroeg in koers deel uit van de eerste waaier en wist ze in de laatste ronde haar vluchtgenotes te lossen. De laatste kilometers mocht ze solo afleggen, waarna ze rustig kon poseren voor de mooist mogelijke finishfoto.

Naast de winnares waren er nog twee Groenewoud-rensters in koers. In de kleuren van de combinatieploeg met JvR De Batauwers, NSWV Mercurius en RETO Arnhem streed Iris Willemsen in een uitgedund veld naar een verdienstelijke 41e plek. Ilse van Es moest -net als het overgrote deel van de deelneemsters- helaas de strijd voortijdig staken.

Omloop van Schoonderlogt
Dichter bij huis werd de Omloop van Schoonderlogt verreden. Met de start/finish bij het gelijknamige landgoed -dat in de Tweede Wereldoorlog diende het als hoofdkwartier van een Amerikaanse legereenheid tijdens de slag om de Betuwe- kon er een nieuwe strijd gestreden worden. De ‘Primavera van de Betuwe’ werd geteisterd door alle mogelijk koersbeïnvloedende weersomstandigheden: wind, regen en zelfs hagel.

Direct na de start werd -zowel in het A-peloton als in de B-groep- de zweep over het peloton gehaald en al snel scheurden beide omvangrijke groepen in waaiers uiteen. In de B-koers wist Boris Rauwerdink zich -in een groep met ex-Elites en zelfs een voormalige semi-prof- goed te handhaven. Na anderhalf uur koers wist hij er zelfs nog een sprint uit te persen om op de slechts mogelijke plek -vierde, nét naast het podium- te finishen. Verschillende renners waren dapper (of eigenwijs) genoeg om tot de finish door te zetten: Filip Scholliers (13), Merlijn Spenkelink (14), Jorn Remi(18), Bram de Vlieger (23) en Harry Ruiterkamp (31).

In het A-peloton wist geen van de dappere Groenewoud-strijders de finish te bereiken.

Tekst: Harry Ruiterkamp, Foto [1] Digifo Kurt, Foto's [2-3-4]: Diederik Mittendorp