Nieuws


Word lid

Terugkeer in de mierenhoop

Het mag weer! Er mag weer gekoerst worden! En dan maken we natuurlijk gelijk van de gelegenheid gebruik… Ook al moet je dan ‘helemaal’ naar Amsterdam. Maarja, wij wielrenners zijn niet vies van een paar autokilometers voor een plezant ritje.

Jan Sanders en ik besloten gelijk onze kans te grijpen om een (trainings)wedstrijdje op het hogesnelheidsparcours van Amsterdam-Sloten te rijden. Voor degene die het parcours niet kent, het is een brede asfaltstrook van 2,5 kilometer lang rondom een sportpark in ‘Damsko’. Een parcours bekend/berucht om de hoge snelheid in koers.

Een kleine 150 renners van diverse pluimage (bijvoorbeeld Jumbo-Visma-dame Jip van den Bos, Continentale renners Ivar Slik en Victor Broex en Paralympisch kampioen Daniël Abraham) hadden hetzelfde idee. Geen wonder dat er ruim 46 kilometer per uur gereden werd. Dat ontnam aanvallers de kans om verschil te maken met de hoofdmacht. Niet dat het niet geprobeerd werd. Dan liep de teller regelmatig op tot een kleine 60km/u. En waar ik blij was om tussen de wielen mee te komen, koos Jan zelfs nog voor de aanval.

Lang verhaal kort: alles bleef bij elkaar. En in de sprint van de renners van 40+ werd Jan 7e en moest ik de sprint laten lopen: 12e. Al bij al wel tevreden.

Conclusie van een middagje in de hoofdstad:

  • Blij dat er weer gekoerst kan worden.
  • Na anderhalf uur aan 46 km/u rijden, voel je de benen wel.
  • Als je uit de wind wilt zitten, moet je niet achter de kleine en smalle Jip van den Bos rijden.
  • Wat een mierenhoop is zo’n peloton toch.
  • Wat is een wielerpeloton toch een toffe plek!

Ik zie jullie in koers!

Harry Ruiterkamp

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen