Nieuws

Afzien in de Groenewoud TT-competitie

De Groenewoud TT competitie: Tijdrijden langs de Betuwe spoorlijn 

Het wedstrijdverslag van André

Tijdstip: donderdagavond 2 juni j.l., 19.00u.
Locatie: De hoge brugstraat tussen de Betuwelijn en A15 bij Oosterhout/Elst.
Lengte: ruim 16 kilometer.

De eerste renner wordt exact om 19.00u door Zjari, onze tijdwaarnemer, op weg gestuurd. Er volgen nog 12 anderen; 8 mannen en 4 dames. De route wordt tweemaal afgelegd. Dus 4 delen van elk ruim 4 kilometer. De keerpunten bovenop elk viaduct. Het eerste deel (en derde) met de wind achter.

Ik word door Zjari als 4e op weg gestuurd, om 19.06u. Na 8 dagen ‘Wenen zonder fiets’ is dat wel weer ff wennen; stramme pootjes. Ze protesteren dan ook onmiddellijk! Het voornemen om op 4/5e van max te trappen, direct maar toegepast. Want als er één onderdeel binnen het wielrennen is waarbij je jezelf helemaal naar ‘de vaantjes’ kunt rijden, dan is dat het tijdrijden.

Na het keerpunt de wind op de neus. Doseren is hier het adagium. Diep weggedoken op het ligstuur, regelmatig vooruitkijkend naar naderend verkeer. De andere deelnemers zoeven me tegemoet, op weg naar hun eerste keerpunt. De terugweg lijkt veel langer dan de heenweg. De wind is pittig in het open deel.

De beentjes en de rest van het lijf geven mij een helder signaal. Dimmen dus! Ook na het tweede en derde keerpunt. En ja, op ‘4/5e’ zit ik al met al fiks af te zien. Leuk? Of…? Ja, leuk! En meer dan dat. Met jezelf ‘in gesprek’, je niet kunnen verstoppen en niet ‘uit de wind’
meedraaien. Zelf en alleen dus. De meeste eerlijke vorm van het wielrennen. En dan de voldoening, zichtbaar aanwezig bij een ieder. Het schept een mooie band. Zjari overhandigt mij de ranglijst. Aan mij om hem daarvoor eerst te bedanken, alvorens de resultaten te
duiden.

Er werd hard gereden! Alsof er helemaal geen wind stond! De koppies kleurden fel rood. Gelukkig, dat dan weer wel!

--

Krijg jij nu ook zin om te gaan tijdrijden? Geef je dan op voor de volgende Groenewoud tijdrit, staat gepland op 23 juni. Als je liever toekijkt, geef je dan (ook) op voor de aansluitende BBQ!