Nieuws

Clubkampioenschap Tijdrijden

Op 15 september was het dan eindelijk zover; het jaarlijkse Groenewoud clubkampioenschap tijdrijden! Nadat de datum al eens verzet was wegens hevige regenbuien, moest voor deze editie ook het parcours worden verlegd wegens dijkwerkzaamheden. Ditmaal werd de tijdrit verreden over een segment van 8,5 kilometer; 4,2 kilometer vanaf de A50 brug bij Ewijk richting de kerncentrale bij Dodewaard en weer terug. Een fors waaiende westenwind maakte het een uitdagend voor iedereen. De tijdswaarneming en start werden vakkundig verzorgd door André en Zjari. De verkeersveiligheid werd in de gaten gehouden door Bram en Leon, die eveneens voor de nodige aanmoediging zorgden.

De jongeren gingen als eerst van start. Zij streden in twee categorieën, <16 jaar en ≥16 jaar, om de te verdienen medailles. Alle <16 jarige deelnemers vielen in de prijzen. Ook in de ≥16 jaar categorie werd er hard gestreden. Uiteindelijk wist Teun er met de winst vandoor te gaan. Hij reed met een gemiddelde van 41,4 km/h!

Vervolgens was het de beurt aan de volwassenen. Maar liefst 5 vrouwen en 12 mannen streden voor de welbefaamde trofeeën. Bij de dames reed José heel erg sterk en was bijna een halve minuut sneller dan haar concurrentes. Ze kwam met een gemiddelde van 39,4 km/h over de finish. Dieske en Nienke mochten naast José plaatsnemen op het erepodium. ‘Het was weer een gezellige avond met clubgenoten. De tijdrit was goed georganiseerd en voor mij een mooie training!’ Aldus Dieske.

Bij de heren was de strijd hevig en werd het secondewerk. De tijden van nummers 1 en 3 verschillende slechts 4 seconden. Uiteindelijk is heeft Jasper Tijmen en Erwin op respectievelijk 2 en 4 seconden achter zich kunnen laten. Met een gemiddelde van 46,2 km/h heeft hij de trofee binnen weten te slepen. Zijn reactie: ‘Voor mij was het mijn eerste individuele tijdrit. Het voordeel van de wind is dat je op de terugweg echt heerlijk over de dijk kon blazen. De laatste minuut kon ik nog door versnellen en de 53/11 rondmalen. Met 60+km/h maakte ik daar net genoeg tijd goed op Tijmen. Het niveau was dit jaar hoog er werd eigenlijk door iedereen echt hard gereden. Dat belooft wat voor het NCK dit jaar!

Na alle inspanningen vond de podiumceremonie plaats bij André in de tuin. Eveneens was er een goed georganiseerde barbecue waar iedereen nog een heeft kunnen napraten over zijn/haar successen. Organisatie bedankt!