Nieuws

Clubkampioenschap tijdrijden 2023: De 'wind mee' editie

Normaal worden de clubkampioenschappen tijdrijden bij Groenewoud verreden in september, maar dit jaar vonden ze al op 13 juli plaats. Eenentwintig deelnemers streden in drie categorieën om goud, zilver en brons.
Vanwege werkzaamheden aan de dijk tussen Oosterhout en Slijk-Ewijk was ook het parkoers anders dan andere jaren. De jeugd reed van Bemmel naar Fort Pannerden, de volwassen rijders begonnen drie kilometer eerder ter hoogte van de Defensiedijk. De wind stond gunstig en er werd dan ook snel gereden. Bij de jeugd is Sybren de nieuwe clubkampioen tijdrijden, op het podium geflankeerd door Nils (zilver) en Felix (brons). Timo pakte goud bij de heren, Tijmen reed naar de zilveren plak en brons was voor Erwin. Bij de dames stonden slechts twee rensters aan de start, maar werd er alleen goud uitgereikt. Ilse en José reden namelijk precies dezelfde tijd.

Tijdrijder Mark maakte het volgende verslag: Eenentwintig deelnemers stonden aan de start van het clubkampioenschap tijdrijden afgelopen donderdag. Tussen het infietsen door werden de fietsen van de deelnemers behoorlijk geviseerd op het vlak van aerodynamica. Na een strenge, doch rechtvaardige, briefing wees Tijmen iedere deelnemers nogmaals op het feit dat (verkeers)veiligheid boven alles gaat. Daarna werden de jeugdrenners, mannen en vrouwen in gang geschoten door Wilbert en Koosje Jans. Op de ingecalculeerde pure wind mee was het wachten tot de laatste drie kilometer, maar dat mocht de ‘pret’ niet drukken. Harry en Nienke klokte uiteindelijk iedereen af. Daarna gezamenlijk terugfietsen naar de start voor de prijsuitreiking.

Alle podiumplekken en vrijwilligers kregen tevens een ANAC wasvoucher overhandigd! Op naar 2024. De podiumrijders zijn toegevoegd aan de Groenewoud eregalerij


 


 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen