Nieuws

fietsonderhoud clinics druk bezocht

fietsonderhoud clinics druk bezocht

Op 22, 29 februari en 2 maart waren de fanatieke sleutelaars van Groenewoud welkom bij clubsponsors Cube Store Nijmegen en BikeYard voor een workshop fietsonderhoud.

De mechaniekers lieten ons alle tips en tricks zien van onder andere het afstellen van je versnellingen en het onderhouden van hydraulische schijfremmen. De expertise van, BikeYard eigenaar, Robin bleek toen hij bij het installeren van een derailleurkabel zonder fine-tunen in één keer de juiste kabelspanning te pakken had. Tip: vervang je remkabels tijdig. Omdat je, zeker bij de voorderailleur, het risico loopt dat je shifters kapot gaan als het schakelen te zwaar gaat.

Ook met het centreren van remklauwen was nog genoeg te leren. De meeste sleutelaars maakten gewoon hun remklauw los, knepen de rem in, en draaiden de klauw weer vast. We krege te zien dat het liet beter kan zijn om op het oog de afstelling te doen afhankelijk van hoe de zuigers uitzetten.

De tijd vloog voorbij tijdens de workshop en na wat laatste vragen over smeermiddeltjes en ander kleingoed keerden de sleutelaars huiswaarts, om vol inspiratie te sleutelen aan hun fiets natuurlijk!

Dank aan de Cube Store en BikeYard de uitnodiging en de vele tips en tricks! 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen