Nieuws

Een pak podiumplaatsen bij de opening van het tijdritseizoen in Almere

Een tijdrit liegt niet. Of je nu in je eentje de strijd tegen de klok levert of in teamverband: het vertelt je perfect hoe je ervoor staat. En met 28 of 42 kilometer individueel en 28 kilometer teamtijdrit is de tijdrit van Almere een mooie eerste krachtmeting.

Aan de start namens Groenewoud: Tijmen en José voor 28 kilometer individueel, een herenteam met Erwin, Joost, Pieter en Tijmen, nog een herenteam met Bas, Jasper, Timo en Vincent en een damesteam met Dominique, José, Nienke en Siobhan.

Terwijl de teams zich voorbereidden op hun starts, mochten José en Tijmen zich warmrijden in hun tijdrit. De omstandigheden waren perfect: zon, niet te koud en niet te warm en slechts een licht briesje. Tijmen kwam uitgewrongen over de finish en hoorde nog net hoe José de eerste plaats in haar leeftijdscategorie had gepakt. Dus voor ze weer aan de bak kon met het damesteam, mocht ze het podium betreden om een mooie beker in ontvangst te nemen. En hoewel Tijmen geen podium pakte, reed hij een stuk beter dan vorig jaar.

Tijd voor de finale: de ploegentijdrit. Een discipline die altijd pijn doet. En helemaal als je nog niet samen hebt gereden en tijdens de wedstrijd moet voelen hoe sterk de som der individuen is. Het was schreeuwen naar elkaar, snokken, corrigeren en soms lossen, maar het eindresultaat was top. Een eerste en derde plaats voor de herenteams en een tweede plek voor de dames.

Als een tijdrit niet liegt, dan staat Groenewoud een mooi wielerjaar te wachten!

Verslag geschreven door Tijmen.

Krijg jij nu ook zin in een tijdritje?! Goed nieuws! Vanaf 24 april zal er een serie clubtijdritten starten. Houd de kalender in de gaten voor alle updates mbt deze tijdritten. 

Foto's van Harry van 't Veld Fotografie