Nieuws

Genieten tijdens het jeugdweekend

Door de natte zomervakantie leek het dit jaar langer te duren tot het september was. Als je september zegt dan zeg je Groenewoud jeugdweekend!

Traditioneel streken we het tweede weekend van september weer neer bij de Terlingerhoeve in Noorbeek. Bepakt en bezakt vertrokken we, vrijdagavond, met een trailer vol gepoetste fietsen richting Zuid-Limburg. Naast de gezonde spanning en nieuwsgierigheid naar de nieuwe routes van Ron, zat de sfeer er goed in en werd het vrijdagavond meteen een gezellige avond op het terras van ons huis. Er waren zelfs twee begeleiders die de reis per fiets aflegden. Nadat ook Wilbert en Emma op de fiets gearriveerd waren namen we gezamenlijk de routes van het weekend door en werden de fietsgroepen voor de komende 2 dagen bepaald. In totaal gingen we in drie groepen de heuvels van Zuid-Limburg en de Ardennen verkennen.

Vanwege de voorspelde zomerse temperaturen gingen de wekkers vroeg op zaterdagochtend. Met kleine oogjes zat iedereen aan het ontbijt. En ontbijten dat kan de jeugd! Met een stevige en voedzame bodem gingen de verschillende groepen weg voor een dag vol fietsplezier.

De jongste jeugd viel zaterdag met de neus in de boter. Het was sowieso al genieten voor Seth en Tess, voor de eerste keer fietsen in de Zuid-Limburgse heuvels en echt klimwerk. Naast het afzien genoten ze van een mooie dag op de fiets. Een bezoek aan wielercafe Fixed Gear Coffee leek de kers op de taart. Niet wetende dat die nog moest komen. Jan-Jaap en Wilbert namen de twee jongelingen mee naar de Start/Finish van de Simac Ladies Tour. Bij de teambus van Jumbo-Visma werd er bijgekletst met Groenewoudster, Maud Oudeman. Die ook nog eens wat bidons uitdeelde. Tess bleek zowel op als naast de fiets van geen wijken te weten. Na lang wachten kwam haar idool, Annemiek van Vleuten, de teambus van Movistar uit en kon Tess met haar op de foto en een handtekening bemachtigen. Met een glimlach van oor tot oor genoten Tess en Seth van de laatste kilometers van de dag.

Voor de oudere jeugdgroepen was het afzien aanzienlijk groter. Een groep reed een uitdagende route van ruim 80 kilometer en 1400 hoogtemeters en de andere groep maakte het nog bonter met kwam thuis met 144 kilometer en ruim 2000 hoogtemeters op de teller terug.

Na deze warme, om niet te zeggen snikhete dag was het tijd om bij te komen, koers te kijken, met skelters over het terrein van de hoeve te scheuren en de innerlijke mens te verwennen met een goede pastamaaltijd. Roel en Iris hadden erg hun best gedaan om een spetterend avondprogramma in elkaar te draaien. Met leuke spelletjes zoals bidonpong, bekertjes water dragen over het speeltoestel en als scherprechter het bandjes verwisselen.

Het vroege opstaan was zaterdag zo goed bevallen dat het zondag nog een keer herhaald werd. Aardig wat renners zaten met kleine oogjes aan het ontbijt. Alle groepen maakten vandaag een lekkere koffieronde. Desondanks moest de bezemwagen toch worden ingezet. Ling komt met pech rondom de Camerig te staan en Maarten voegt zich bij hem. Het herstel van de knieoperatie 3 weken eerder eiste zijn tol. Nadat iedereen terug was bij het huis was het na de gezamenlijke lunch tijd om de laatste spullen te pakken en veilig huiswaarts te keren. Waar de meesten van ons al voldoende kilometers in de bennen hadden kozen Emma en Wilbert er voor om met de fiets terug naar Nijmegen te gaan.

Ik denk dat ik namens alle jeugdleden kan spreken als ik zeg dat het een zeer geslaagd weekend was en dat we niet kunnen wachten tot het weer september gaat worden.

Door: Maarten van Tilborg

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen