Nieuws

Goede voornemens voor 2020? Kom de jeugdsectie versterken!

Goede voornemens voor 2020? Kom de jeugdsectie versterken!

Het afgelopen jaar is onze jeugdsectie flink gegroeid. Met ruim 15 jongens en meiden van 12 jaar en ouder is er hard gewerkt aan hun klimcapaciteiten, fietsbehendigheid en conditie. In september is er zelfs echte wedstrijdervaring opgedaan tijdens de ploegentijdrit op het NCK in Dronten. Hiermee is, met dank aan Maarten Dijk, in 2019 een prachtige basis gelegd voor de jeugdafdeling.

Het verder ontwikkelen en professionaliseren van de jeugdsectie is één van de belangrijkste speerpunten van R&TC Groenewoud. Omdat de jeugd een zeer diverse groep is willen we de trainingen en toerritten beter op het niveau van de individuele jeugdleden laten aansluiten, bijvoorbeeld door op te splitsen in twee groepen. Op die manier kan iedereen op z’n eigen niveau fietsen, dat maakt de trainingen leuker en leerzamer. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om veilig verder te groeien. Momenteel is er nauwelijks ruimte voor nieuwe jeugdleden, omdat de groep anders te groot wordt om met één trainer of wegkapitein veilig weg op te gaan. Daarnaast zijn er tal van andere plannen voor de jeugd zoals het beter faciliteren van wedstrijden, fietsweekendjes in Limburg, MTB clinics, etc. 

Om deze plannen te kunnen realiseren hebben we dringend hulp nodig van onze leden en ouders van jeugdleden. Wil jij hier ook een steentje bij te dragen? Als (assistent)trainer, wegkapitein, wedstrijdbegeleider, of op welke andere manier dan ook? Ervaring is fijn, maar geen must. We gaan samen kijken hoe we jouw rol het beste invulling kunnen geven en zoeken passende training als dat gewenst is. We hopen op deze manier samen met onze leden de jeugdafdeling verder te ontwikkelen, want de jeugd heeft de toekomst! 

Wil je meer weten, neem dan contact op met Sandra Heskamp via sport@rtcgroenewoud.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen