Nieuws

Groenewoud bezoekt sponsoren tijdens de ‘HELdro van het Zuiden’

Groenewoud bezoekt sponsoren tijdens de ‘HELdro van het Zuiden’

Op zondag 14 juli deed R&TC Groenewoud middels een toerrit haar sponsoren aan, afgesloten bij Heldro Ys aan de Burchtstraat in Nijmegen.

Eigenlijk gold de gezamenlijke deelname aan de toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen op zondag 7 juli als officiële afsluiting van de eerste helft van het toerseizoen. Een samenwerking tussen de sponsorcommissie en de evenementencommissie zorgde echter voor een toegift, of moeten we zeggen een ‘toetje’…?

Middels een veelal schitterende – en soms wat minder schitterende – route deden we met een groep van zo’n 25 toerfietsers vrijwel alle sponsoren aan. Opgesplitst in een groep die 65 kilometer aflegde en een groep vol fanatiekelingen die liefst 86 kilometer reed, begonnen we in het centrum van Nijmegen met onze hoofdsponsor Kersten Wielersport aan de Stikke Hezelstraat. Na deze eerste twee kilometer aan kasseien verruilden we de prachtige binnenstad voor het minstens zo fraaie industrieterrein in Nijmegen West waar we een ode brachten aan sponsoren Jee-O en Pauwels.

Vervolgens voerde de route ons via verrassend leuke weggetjes in het land van Maas en Waal richting Wijchen waar John’s Shop, van ons trotse erelid John Cornelissen, gevestigd zit. Evenals de vorige drie adresjes bleek helaas ook de prachtzaak voor al uw heren- én damesmode gesloten op deze zondagmorgen, waardoor onze leden zonder dames- en herenmode, edoch gesoigneerd in Groenewoudtenue hun reis voort zetten richting de volgende nobele weldoeners.

We brachten Aannemersbedrijf De Stip in Mook (u weet wel, van de bidons!) een bezoek (of eigenlijk vooral het aannemersbusje) en trokken daarna met frisse zin verder naar Groesbeek. In korte tijd deden we daar de vestigingen van Weijers Eikhout en FAKRO’s dakramen aan. Mocht u deze bedrijven nog niet kennen, breng dan zeker eens een bezoekje aan hun sfeervolle bedrijfspanden net ten oosten van Groesbeek.

In de 65 km-groep begon het grote aandeel aan jeugdrenners inmiddels al reikhalzend uit te kijken naar de grande finale in het centrum van Nijmegen. Evenals de wat oudere leden zouden zij daar immers getrakteerd worden op een lokale delicatesse. De route verraste ons echter opnieuw. Onze trouwe sponsor Heksendans (voor al uw pannenkoeken, poffertjes, appeltaartjes, warme chocolademelken én Groenewoud-archieffoto’s) werd pardoes overgeslagen en de kortste route naar Nijmegen-Centrum daarmee ook. De jeugd (en stiekem ook vooral de wat oudere jeugd) moest eerst nog de gehele Ooijpolder lang smachten naar hun traktatie. Gedurende deze lus door de Ooijpolder hebben we vervolgens geen sponsor gevonden. Wat niet is kan natuurlijk nog komen, maar de lus door de Ooijpolder leek daarmee vooral op een gemene streek van de routebouwer. Getuige ook het opnemen van de gevreesde kasseistrook ‘De Flandrien van de Ooij’, ware het niet dat die tegenwoordig keurig in de nieuwe klinkers ligt, waarmee deze Flandrien toch een stuk minder Flandrien genoemd mag worden.

Enfin, we dwalen af en zo ook de route. Na 65, respectievelijk 86 kilometers arriveerden beide toergroepen in de Nijmeegse Burchtstraat. Sinds het begin van vorige zomer zit daar een nieuwe zaak van het alom geprezen Heldro Ys. Geheel in lijn met het thema van de activiteit, werden de heerlijke ijsco’s die onze leden hier verorberden gesponsord. Evenals bij elke onderneming die we vandaag aandeden, werd ook hier de groep op de foto gekiekt, waarna een ieder weer zijn eigen weg huiswaarts aflegde, nog nagenietend van het heerlijke ijsje van de Heldro!

We bedanken Heldro Nijmegen voor hun geste en het heerlijke ijs. Tevens natuurlijk een woord van dank aan alle sponsoren zonder wie onze club, ons tenue, deze activiteit en vooral deze route nooit bestaan zouden hebben!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen