Nieuws

Groenewoud Cyclo Clubkampioenschappen 2023

Op basis van deze ambitieuze aankondiging heb ik mij pas na geruime bedenktijd voor dit evenement aangemeld met als doel uitrijden om de rode lantaarn van de club te gaan dragen. Door de nodige uitvallers zijn uiteindelijk 11 Groenewouders naar Echternach op de grens van Luxemburg en Duitsland afgereisd, waar het grootste deel op de camping heeft overnacht en een 2-tal softies, waaronder ondergetekende, in een primitief huisje op een nabijgelegen Duits natuurterrein.

Zaterdag gingen we met z'n vijven nog op verkenning. Sandra had een prachtige en uitdagende route gemaakt van 90km met ruim 1500 hoogtemeters. We zagen al snel hoe mooi Luxemburg is en wat het allemaal te bieden heeft. Denk aan prachtige kleine wegen en fietspaden met mooi asfalt en de nodige steile hellinkjes, die wat langer zijn dan in de Waalse Ardennen. Kortom een mooie setting voor de clubkampioenschappen een dag later.

Zaterdagavond worden de laatste voorbereidingen bij het plaatselijke Italiaanse restaurant, waar Martin is zich als tolk opwerpt en zo de de enige beschikbare Tiramisu op zijn bord zie belandde.

Zondagochtend 09:30u sharp was het zover! Waar we normaal ontspannen op de Waalkade klaar staan voor een toerrit was de wedstrijdspanning bij iedereen wel te voelen. In een hoog tempo gaan we richting de eerste beklimmingen. De Charly Gaul blijkt een goed georganiseerde cyclo over een prachtig parcours, rustige wegen, goed asfalt, verkeersregelaars op alle belangrijke punten en drie goede verzorgingsposten. Ondanks de nodige steile klimmetjes, met stijgingspercentages die ruim de dubbele cijfers passeerden, rijden bijna alle Groenewouders de wedstrijd uit. Alleen Wouter van Casteren moest door een lekke band de strijd vroegtijdig staken.

Uiteraard maken we na de finish snel de balans op en heb ik mijn ambitie om de rode lantaarn te veroveren weten te bewerkstelligen. Met een rit van 5 uur en 41 minuten (25,8km/u) sleep ik de rode lantaarn in de wacht. Toen ik de finish passeerde had de clubkampioen, Leon Raymakers de champagne allang op. Met een gemiddelde snelheid 37.2 km/uur behaalde Leon ook nog een verdienstelijke top-100 notering binnen. Bij de dames ging Sandra Heskamp, met een gemiddelde snelheid van 28,3km/u, met de titel aan de haal.

Met zijn allen kijken wij terug op een prachtig weekend en moedigen wij andere Groenewouders aan volgend jaar ook deel te nemen, waarbij het fietsen in deze prachtige omgeving met goede rustige wegen voor velen een belangrijker doel mag zijn dan “clubkampioenschap”.

Door: Henk van Hamersvelt

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen