Nieuws

Groenewoud op het NCK 2022

Op zondag 2 oktober heeft R&TC Groenewoud met drie teams deelgenomen aan het Nederlands clubkampioenschap ploegentijdrit (NCK). Er werd dit jaar sneller dan ooit (sinds de heroprichting in 2017) gereden: De junioren behaalden een 24ste plek met een gemiddelde van 42,6 km/u, en de dames- en herenteams beide een 17e plek met een snelheid van respectievelijk 40,9 km/u en 49,3 km/u. De geslaagde dag werd door de renners en ploegleiders afgesloten met pannenkoeken bij sponsor De Heksendans!

Hierbij het wedstrijdverslag van Jan:

Het NCK ofwel het Nederlands clubkampioenschap: een ploegentijdrit over 33 kilometer in en rond Dronten. Namens R&TC Groenewoud reden er 3(!) ploegen mee in de A-, B-, en C-categorie: Heren Senioren, Junioren/Nieuwelingen en Dames.

Als er na de zomervakantie over het NCK wordt gesproken blijkt er binnen de vereniging grote belangstelling te zijn van renners en rensters die naar “Dronten” zouden willen gaan. Na verschillende trainingen op de woensdagavond en zaterdagochtend kwam de A-ploeg tot stand waar ik graag een verslagje van schrijf. 

Timo, Jasper, Joost van J., Tijmen, Joost van W. en Jan waren de renners die de ploeg vormden. Allemaal flink gemotiveerd, zeker toen de laatste dagen de onstuimige weersvoorspelling veranderde in zonnig najaarsweer, verzamelden we ons op 2 oktober in de loop van zondagochtend in Dronten. Iedereen deed zijn voorbereiding om zo rond 14.50 uur richting het startpodium te gaan waar we om 15.08 uur mochten vertrekken. Jasper had het parcours uitgebreid in kaart gebracht, wat met name voor de eerste 3 bochtige kilometers fijn was. We kwamen hier goed doorheen. Hierna volgde er langere stukken met zijwind waarna we de dijk op reden. Op de dijk stond de wind pal in de rug waardoor we snelheden tot boven de 60 km/u haalden. Na de dijk was het een zo goed als recht stuk richting de finish. Voor Jan en Joost van W. was het kaarsje dovende en zij losten op zo’n 3 kilometer voor de finish. De overige 4 bleven bij elkaar, want de 4e tijd was tellend, en ze kwamen na 40.09 min over de finish. Dit was goed was voor een gemiddelde snelheid van 49 km/u en een 17e plek.

Allemaal voldaan na een mooie dag is dit voor de meeste renners de laatste tijdrit / wegwedstrijd van 2022 en kan de wintertraining weer beginnen.

Jan Sanders