Nieuws

Groenewoud Tijdritcompetitie 2022

Alweer enkele jaren wordt er voor clubleden een tijdritcompetitie georganiseerd. Ook de afgelopen twee seizoenen tijdens de corona crisis, toen omgeven met aangepaste spelregels. Gelukkig is deze crisis (min of meer) onder controle en kunnen we met z’n allen inmiddels weer ‘helemaal los’ in (gezamenlijke) trainingen, toertochten en/of wedstrijden. 

Er blijkt bij inventarisatie ook voor dit (vijfde) jaar weer voldoende belangstelling voor de TT-competitie binnen onze vereniging. Daarom willen wij de organisatie ervan graag weer vorm geven.We hebben in de periode van eind april tot eind september 2022 10 tijdritten voor jullie in petto. De vakantiemaand augustus slaan we vooralsnog over. Wie aan het einde van de reeks de meeste punten heeft gescoord, mag zich clubkampioen tijdrijden 2022 noemen. 

Alle tijdritten worden op donderdagavond gereden. Aanvang ter plekke steeds om 19.00 u. Aanmelden doe je tijdig vóór elke rit op de website van onze vereniging. Daarnaast is het handig om deelnemer te worden in de TT-app (als je dat nog niet bent), want daar wordt onder meer uitleg van de routes gegeven, tussentijdse berichten geplaatst en vragen beantwoord.

Strava-registratie laten dit jaar we voor wat het is. Met andere woorden, alleen de handmatige tijdregistratie ter plekke is leidend. Deelnemers starten steeds 2 minuten na elkaar, de snelsten het laatst. De winnaar in elke categorie krijgt 25 punten, nummer 2 krijgt 24 en zo verder. Zo wordt het algemeen klassement gaandeweg opgebouwd. Na iedere rit wordt zo snel mogelijk het resultaat op de TT-app geplaatst, alsmede het tussenklassement. 

Op de jaarvergadering van de vereniging worden alle winnaars in het zonnetje gezet met bloemetjes en een heuse beker voor elke categorie! Op 23 juni 2022 is er dus géén afzonderlijke tijdrit waarin om het clubkampioenschap wordt gestreden. Wel is er die avond de jaarlijks BBQ i.p.v. in september. In juni is het lekker lang licht! Voor deze bbq dien je je wel afzonderlijk op te geven, dit vanwege de inkopen van tevoren door de feestcommissie. 

De tijdrit competitie is open voor iedereen. Heb je nog nooit een tijdrit gereden, dan is dit een uitgelezen kans om laagdrempelig op clubniveau ervaring op te doen. Er zijn drie categorieën, te weten; mannen, vrouwen en jongeren. Voor de jongeren zal een selectie van de onderstaande data gemaakt worden waar er onder begeleiding van jeugdbegeleiders deelgenomen kan worden aan de tijdrit. Hierover volgt binnenkort meer informatie vanuit de jongerencommissie. 

Het tijdschema voor de Groenewoud TT-competitie 2022 is als volgt:

28 april            : Dodewaard-Oosterhout Altena (ca. 10 km)

12 mei             : Beuningen/Ewijk (ca. 12,5 km)

26 mei             : Elst (Betuwelijn, Hoge Brug (ca. 16,5 km)

09 juni             : Reichswald (ca. 11,5 km)

23 juni             : Oosterhout Altena (ca. 10 km) - tevens de jaarlijkse BBQ!

07 juli              : Slot Mookerheide-Groesbeek vv 2x (ca. 10 km)

21 juli              : Sprok-camping Waalstrand vv (ca. 20 km)

01 september : Oosterhout Altena-Dodewaard vv (ca. 20 km)

15 september : Kartenspielerweg vv (ca. 9 km)

29 september : Oosterhout-Altena (ca. 10 km), met afsluitende borrel.

 

Let op: alle ritten worden gereden op de openbare weg; er is dus ook ander verkeer! Wees je daarvan goed bewust tijdens de rit. Houd dus altijd je koppie er goed bij!

Organisatoren: André en Zjari

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen