Nieuws

Groenewouders fietsen de toertocht Omloop der Zevenheuvelen

Groenewouders fietsen de toertocht Omloop der Zevenheuvelen

Afgelopen zondag, 7 juli, was er geen reguliere zondagochtendrit met Groenewoud. Voor de recreatieve fietsers onder ons organiseerde de Omloop der Zevenheuvelen een toertocht. Lees hieronder het verslag van Gaard en Thijs die beide deel hebben genomen aan deze goed georganiseerde tocht: 

Op het terrein van het Afrika Museum zal er op zondagochtend niet vaak zo’n bedrijvigheid zijn geweest als op afgelopen 7 juli. Terwijl wedstrijdrenners zichtbaar gespannen hun inschrijving voor de recreanten- , amateur- of elite/beloftenkoers afhandelden, verzamelde zich een groep van zo’n tien Groenewouders om gezamenlijk deel te nemen aan de toertocht van dit evenement. 

Gaard fietste samen met de andere Groenewouders de 110 km. Na de inschrijving en een kop koffie werd er vertrokken, waarbij ze werden uitgezwaaid door organisator (en Groenewouder) Mario Claeys, die tevens de routes had uitgestippeld. De groep die 110 kilometer had uitgekozen, mocht meteen aan de bak. De heuvels van onze Nijmeegse achtertuin boden het decor voor de eerste hoogtemeters van de dag, waarbij de Zevenheuvelenweg, de Bisseltsebaan, Klein Amerika en de St. Jansberg werden aangedaan. Na dit klimgeweld werd het parcours voor de volgende 75 km vlak, maar mede dankzij het verwoestende kopwerk van Mike Rieken moest menig Groenewouder regelmatig naar adem happen. Wie dacht dat het een pleziertochtje werd kwam bedrogen uit.

Gelukkig was er toch ook tijd om te genieten van de mooie wegen die door de organisatie waren uitgepijld. Een groep Groenewouders was de dag ervoor al druk geweest met het ophangen van de pijlen, en de route was ’s ochtends vroeg door Martin zelfs nog een laatste keer gecontroleerd. Hierdoor verliep de tocht vlekkeloos, en konden we bovendien genieten van goede foeragering op maar liefst drie pauzeplekken. 

Met de finish in zicht moesten er in de laatste kilometers met de Beekmandalseweg en de Jan Dommer van Poldersveldtweg een nog paar aantal nare hoogtemeters worden overwonnen voordat we uiteindelijk in het gezellige Village Arrivée konden gaan genieten van heerlijke lokale biertjes en natuurlijk de koers. Gezamenlijk werd er gekeken naar de Groenewouders die bij de recreantenkoers het snot voor hun ogen fietsen en Arno die bij de Elite/Beloften de Van Randwijckweg omhoog vloog. 

Het was een heerlijke en goed georganiseerde tocht, waarbij het vooral mooi was om te zien hoeveel clubgenoten op de fiets of in blauwe polo’s meehielpen om er een geslaagde dag van te maken. 

Thijs vertrok met de Lentse posse, een groep van mannen afkomstig uit lent en nijmegen noord die in verschillende samenstellingen hun rondjes fietsen. Dit keer bestond de equipe uit: Stan, Frank (2x), Remco (2x), Bas, Thijs.Iets later dan gepland vertrekken we naar berg en dal, waar wij ons melden, naambordjes monteren en op weg gaan naar… Eerst maar de naam van de koers eer aan doen en de 7heuvelenweg betreden, bekend terrein voor de meesten en zonder dat we er erg hebben vliegen de eerste 40km voorbij, een verplichte stop lekke band, dit blijkt de enige en dus ook laatste lekke band voor ons te zijn.

Met flink wat dijken en wind mee en een aangename fiets temperatuur worden de 105 (lees 110 route) volbracht. De klimmetjes werden in eigen tempo gefietst, op de vlakke stukken werd een mooi tempo van 33/34km gereden. Een vroege start resulteert ook in een vroege finish en daarom konden we nog mooi een stukje van de wedstrijd van 1200 uur bekijken onder het genot van een biertje en een frisdrankje.

Complimenten voor eenieder die deze toertocht mogelijk heeft gemaakt. Goede uitpijling, en belangrijk, voldoende fourage punten.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen