Nieuws

Groenwoud Ardennenweekend: 4 seizoenen in drie dagen

Groenwoud Ardennenweekend: 4 seizoenen in drie dagen

Met een lentezonnetje in gedachte schreven circa 30 Groenewouders zich in voor het allereerste Ardennenweekend. En vooruit, we hebben de zon ook echt wel gezien maar winterkleding was het devies. Hoewel er voorafgaand aan het weekend tal van alternatieve winterprogramma’s werden bedacht zaten we vervolgens natuurlijk toch gewoon drie dagen op de fiets.


En mooie tochten waren het: vrijdag een opwarmertje met slechts 900 hoogtemeters, zaterdag een helse tocht door sneeuw, zon, hagel en regen waarna we op zondag nog even de benen konden testen op een aantal steile hellingen. Mario had fantastische tochten uitgezet: korte en langere routes, meer of minder hoogtemeters, voor ieder wat wils. En welke route je ook nam: je kwam elke dag een segment voor de Groenewoud Ardennenklimbokaal tegen. Bij de heren werd er op het scherpst van de snede gestreden om de boeken in te gaan als eerste winnaar. En die werd gewonnen door Gijs, of was het toch Arno, of Gijs of…. En de winnaar was Arno! Bij de dames was het deelnemersveld iets minder breed maar de glans van de trofee is er niet minder om: Sandra ging er mee aan de haal. 

 
Zet 30 wielrenners bij elkaar en er gebeurt uiteraard veel meer dan fietsen alleen: zo werd er een heleboel geouwehoerd over hoe heroïsch de tocht wel niet was. Maar ook over fietsen, koersen, materiaal en wat je nog maar meer kunt bedenken. Er werd fantastisch gekookt onder leiding van chef-koks Joren en Robbert, ik heb werkelijk waar nog nooit twee mensen zo lekker zien koken voor zo’n grote groep. Van taart proeven heeft Robbert dan toch weer minder verstand. Volgend jaar nemen we Robért ook mee. 
Daarnaast werden er de nodige spelletjes gespeeld. Bij het kampvuur stuurden Hilde en Thijs een aantal dopingcontroleurs op ons af. Ze doorzagen de meest gewiekste trucs: iedereen werd betrapt. Bij Carcassonne ontdekten we dat Daan de stille strateeg is, dat Joost ellenlang doet over elke beurt terwijl Aryan al klaar is voordat zijn beurt überhaupt is begonnen. En wat er bij ‘30 seconds’ allemaal gebeurde: you had to be there ?.


Kortom, het was een legendarisch weekend waar je eigenlijk gewoon bij had moeten zijn. De eerste reservering voor volgend jaar is al gedaan. Who’s next?
Aryan en Mario, bedankt voor de organisatie en een ieder bedankt voor drie fantastische dagen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen