Nieuws

Heimwee naar Nijmegen is terug van weggeweest

Onder wielrenners in Nijmegen heeft de toertocht Heimwee naar Nijmegen een mythische status. Want je kunt het je haast niet voorstellen, maar er was een tijd dat er geen enkele toertocht in onze prachtige omgeving werd georganiseerd. Daar moest volgens een paar mensen verandering in komen en zij organiseerden ergens net na de eeuwwisseling de eerste editie van Heimwee naar Nijmegen. 

Sinds die tijd werd 'Heimwee' vaste prik voor wielrenners in Nijmegen. Een waterscheiding in mei zoals de Giro dat is: pas met Heimwee komt het wielerseizoen echt in volle gang. Alles daarvoor is Spielerei, na Heimwee zijn smoezen over 'opbouwfase' van je training echt niet meer geldig. En natuurlijk een perfect moment om er weer eens een dag op uit te trekken met je wielermaatjes, als dat er na de winter nog niet van gekomen was. 

Groot was de teleurstelling toen vanwege de coronapandemie de edities '20 en '21 geannuleerd moesten worden. Die dubbele klap was te veel voor het organiserend comité: zij gingen in 2022 op zoek naar mensen die het wilden overnemen. En daar hoefden een paar mensen bij R&TC Groenewoud dan weer niet lang over na te denken en zij gingen in gesprek. De gezelligste toertocht van Nijmegen is daarom nu onderdeel van de gezelligste wielervereniging van Nijmegen. Afgelopen week werd de overname bekrachtigd met de formele overdracht van het bestuur van de stichting 'Heimwee naar Nijmegen' naar enkele leden van Groenewoud. Helaas niet in het aloude café Frowijn, over de betrokkenheid van dat café als vaste start/finish-locatie hopen we binnenkort nieuws te kunnen brengen. Vanaf dit jaar zal de traditie van 'Heimwee' op een zondag in mei dus voortgezet worden onder de vlag van R&TC Groenewoud. Trefwoorden: gezellig, kleinschalig, prachtige route, laagdrempelig, goede sfeer op een fijne start/finish locatie. Kortom: helemaal Heimwee, helemaal Groenewoud.

De eerste datum staat vast: 14 mei 2023. Reserveer deze vast in je agenda! Er zullen twee afstanden zijn, van ca. 75 en 125 kilometer. De toertocht staat uiteraard open voor iedereen. Dus neem je vrienden mee en overtuig ze vooral om ook lid van Groenewoud te worden! 

De komende maanden gaan wij hard aan de slag met het uitwerken van de praktische details. Binnenkort meer nieuws via deze website en de social media kanalen van R&TC Groenewoud

Heb je zin om onderdeel te zijn van dit legendarische evenement? Meld je dan aan als vrijwilliger of lid van het organisatiecomité! Voor het aanmelden als vrijwilliger of meer informatie hierover kun je contact opnemen met Hartger via: voorzitter@rtcgroenewoud.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen