Nieuws

Jeroen reed het WK masters in Trento

Jeroen heeft afgelopen zomer een wildcard bemachtigd voor het WK masters 50+ in Trento. Hier zijn verhaal:

Zondag 18 september reed ik het WK masters 50+ in Trento (UCI Gran Fondo World Championships - Trento 2022). Ik was al een week van te voren naar Italië afgereisd om nog een beetje het parcours te kunnen verkennen en vooral wat hoogtemeters te kunnen trainen. Gezien de zwaarte van het parcours maakte ik me geen enkele illusie voor de winst, maar wilde wel een goede wedstrijd rijden. Voor mij was het daar 'zijn' al een grote overwinning. 25 jaar geleden stopte ik met wielrennen en dit jaar was ik weer begonnen met koersen. Dit WK was een mooie afsluiting van een periode terug op de fiets. Een week voordat ik afreisde vertelde ik al mijn verhaal aan een journalist van Trouw hoe ik het fietsen dit jaar herontdekte, als hoogstwaarschijnlijk mijn enige werkzame medicijn ;-)

Toen ik in de race voor de 2e keer bovenop de Monte Bondone kwam, heb ik mezelf even in de wang geknepen of ik niet droomde. Ik fietste er helemaal alleen, en er stond veel publiek dat me hartstochtelijk aanmoedigde. Ik keek naar rechts en zag een prachtig landschap van vers besneeuwde bergtoppen. Het zwaarste gedeelte lag achter me, nog 50km te gaan, 2 bergjes en 2 fantastische afdalingen.... Ik kreeg kippenvel en dacht aan waar ik vandaan kwam en al geweest was... Nu voelde ik me weer helemaal coureur en dat was (heel) lang geleden! Ik dacht aan alle mensen die me de laatste tijd hebben gesteund om dit überhaupt te kunnen doen.  Dikke dank je wel aan #Giant_Store_Milsbeel #jorisbrood #ffwdwheels en alle anderen die mij supportten op weg hier naar toe!! 

Ik finishte als 107e, na 144km, 3990 hoogtemeters, in 5 uur en 40 minuten... Ook nog wel een paar snelle en mooie afdalingen hard naar beneden kunnen rijden! ;-) De wegen, de fiets en de benen vroegen erom, en het parcours was afgezet, dus ook maar even vol van genoten! ;-) Ik ben de KNWU dankbaar die mij een wildcard gunde! Waar alle andere deelnemers zich moesten kwalificeren kreeg ik een wildcard. En dat was de eerste stap naar dit prachtige event! Wat mij betreft staat dit de komende 30 jaar op mijn agenda als jaarlijks sportief hoogtepunt en hoop ik zo fit te blijven op de fiets tot mijn 80e!

Op naar het volgende seizoen! Komend jaar is het WK masters 50+ (Gran Fondo) op 4 augustus 2023 in Glasgow (toevallig precies op mijn verjaardag). Ik ga serieuze plannen maken om komend jaar een aantal mooie Gran Fondo's te gaan rijden. Ik overweeg om me hiervoor aan te sluiten bij een GF team of misschien zelfs wel een eigen Gran Fondo team te beginnen. Ook zal ik weer de Veteranen 50+ competitie gaan rijden.

And last but not least grote dank aan alle Groenewouders (en ook Wedrenners) met wie ik me het afgelopen jaar elke week meer in vorm fietste en weer beetje bij beetje beter ben geworden!