Nieuws

Jongerenweekend Zuid-Limburg 2022

Jongerenweekend Zuid-Limburg 2022

Maarten doet verslag van het jaarlijkse Groenewoud jongerenweekend in Zuid-Limburg. 

In het weekend van 9 tot en met 11 september was het weer zover: het jaarlijkse tripje van de jeugdafdeling naar Zuid-Limburg. De weersvoorspellingen waren vooraf niet al te gunstig, maar dat stopte een paar bikkels er niet van om op vrijdagmiddag de tocht naar het zuiden op de fiets aan te vangen. De rest vertrok vrijdagavond met een afgeladen fietsendrager en heel veel goede zin met de auto. Helaas gooide 3 lekke banden roet in het eten bij de fietsers, en werd er na 90 kilometer gevraagd om een plekje in de warme en droge auto’s.

Zaterdag was het plan om een mooie rit te maken, maar helaas. De weergoden waren ons niet goed gezind: het regende pijpenstelen. Toch werd er een klein ritje gefietst. Toen iedereen helemaal verzopen en verkleumd bij de accommodatie terugkwam werd er besloten om met de hele groep te gaan zwemmen in Gulpen. Dat was een goede keuze! Het was een leuke zwemmiddag. Zaterdagavond was het tijd voor een pubquiz georganiseerd door Roel en Iris. De quiz bestond uit uiteenlopende vragen over wielrennen, de Limburgse omgeving en nog veel meer.

Zondag was het beter weer. Dus de routes die eigenlijk voor zaterdag op de planning stonden werden zondag gefietst. De jongsten fietsten een ronde van 60 km door het Belgische landschap en de nieuwelingen reden in dezelfde richting een ronde van 80 km. De junioren (inclusief mijzelf) reden een rit van 130 kilometer met 2000 hoogtemeters door het prachtige Waalse landschap, met als hoogtepunt de Cote De La Redoute. 's Ochtends was het bij vertrek nog wat mistig en erg fris, maar na zo'n 1,5 uur trok de mist door en brak er zelfs een voorzichtig zonnetje door. Na een kilometer of 80 werd er gestopt in een dorpje om de plaatselijke friettent te plunderen voor de lunch. Bij terugkomst bij de huisjes volgde meteen het avondeten. Na de macaronisalade en een broodje ovenkroket was het alweer tijd om alles op te ruimen en in te pakken, want er moest worden teruggereden naar Nijmegen.

Het weekend was veel te kort en veel te snel voorbij, dus ik stel bij deze voor om volgend jaar een Groenewoud jeugdtrainingskamp van een week te organiseren :).