Nieuws

Leenfiets als 'opstapje' voor de jeugd

R&TC Groenewoud heeft naast toer- en traingroepen voor volwassenen ook een enthousiaste jeugd- en jongerenafdeling! Hieronder het verhaal hoe Maarten begon met fietsen. Inclusief “Toen” en “Nu” foto’s. 

Als klein jochie keek ik altijd met mijn vader samen naar de Tour de France. Dat is dan ook waar mijn liefde voor de wielersport vandaan komt. Ik ging altijd, nadat de etappe was afgelopen, op mijn kleine kinderfiets “Tour de Francje” spelen. Er was altijd een droom om een eigen racefiets te hebben, en dus niet meer op mijn kleine fietsje te hoeven spelen. Het enige obstakel was, dat racefietsen duur zijn, en ik als jochie van 12 niet genoeg geld had. 

Ik heb 2 jaar lang heel hard gespaard en had toen 250 euro bij elkaar; nog steeds niet genoeg. Toen zag ik in De Brug Nijmegen, een advertentie van R&TC Groenewoud: ze verhuurde racefietsen (leenfietsen) voor kinderen die wilde beginnen met fietsen, maar nog niet gelijk een eigen fietsen wilde aanschaffen. Dit heeft me over de streep getrokken! De fiets kostte zo'n €120 per jaar, en dat wilde mijn ouders wel betalen. De leenfiets was super fijn: Perfect om gewend te raken aan een racefiets en te kijken of ik het wel echt leuk vond. Na een heel seizoen op de leenfiets te hebben gereden, had ik het fietsvirus te pakken en heb ik mijn eigen fiets gekocht.

Wil jij als 12 t/m 18 jarige ook bij R&TC Groenewoud komen fietsen? Kijk voor meer informatie op: Ren- & Toerclub Groenewoud - Jongerenafdeling (rtcgroenewoud.nl) of neem contact op met onze jongerencommissaris Gijs: jongeren@rtcgroenewoud.nl