Nieuws

Toerverslag: Groenewoud Nét-over-de-grens rit

Zondag 3 juli vond de Groenewoud nét over de grens rit in de Duitse Eifel plaats. Nadat de eerder geplande datum van een aantal weken geleden vanwege mindere weersvoorspellingen niet door kon gaan moesten we even geduld hebben maar eindelijk was het zover! Op het programma stond een route van ca 100km (1350hm) of 150km (2300hm).

 

Met een enthousiaste groep van 15 man (inclusief 2 vrouw) zijn we in de vroege ochtend volgens vooraf gemaakt vervoerschema richting startplaats vertrokken. Het enthousiasme was vanaf de eerste klim duidelijk zichtbaar en ook sfeer en goed weer waren volop aanwezig!

 

In het centrum van Monschau werden wat kasseien meegepakt en toen we halverwege de route in Woffelsbach klaar waren voor een terrasstop konden we niks vinden waardoor de welverdiende pauze nog even op zich liet wachten. Uiteindelijk konden we een stukje verder in Schmidt een terras vinden om e.e.a. even op te laden en aan te vullen (lees: strudel en hier en daar flammkuchen). 

 

Later volgde nog een korte stop bij het indrukwekkende Ordensburg Vogelsang (voormalig opleidingskamp van de SS). Ook daarna bracht de route ons met haarspeldbochten, klimmetjes, afdalingen en mooie uitzichten verder. Na ca 130km hadden we de laatste langere klim in de benen en bestond de rest voornamelijk uit aangenamer lostrappen naar beneden.

 

Iedereen heeft de 150km (!) route heelhuids en zonder lekke banden volbracht en daarmee ook de nodige hoogtemeters (ca 2300m) bedwongen. Naar verluid was dit voor sommigen nog een mooie extra prikkel richting de Omloop der Zevenheuvelen die komend weekend in onze (ook mooie) thuisomgeving plaatsvindt. Die paar klimmetjes stellen dan niet veel meer voor, toch?

 

Het Italiaanse restaurant waar we na afloop onze energievoorraden wilden aanvullen bleek gesloten waarna we met een toeristische route uiteindelijk bij een klassiek Duits restaurant terecht zijn gekomen. Menig (maar niet elke) Groenewouder heeft zich hier aan cola en schnitzel tegoed gedaan. Over de salades waren de meningen verdeeld. Of dit goed herstel voer is gaan we komend weekend bij de omloop ervaren.

 

Speciale dank aan de cyclocommissie voor de organisatie, de mooie route en het mede faciliteren van de terrasstop! 

 

Allen bedankt en tot de volgende keer! - Verslag van Groenewouder Dieske 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen