Nieuws

Nieuwjaarsborrel en lustrumboekpresentatie

Een half jaar was eraan gewerkt. Ideeën waren bedacht, foto’s verzameld, en stukken getikt. De historie werd opgerakeld, interviews gehouden en Groenewouders met literaire aspiraties leefden zich uit. Er werd geschreven, geschrapt en geredigeerd. En werd vormgegeven en gedrukt. En dan, eind december, was ‘ie er ineens: Groenewoud’s eerste lustrumboek.

Zoals een publicatie betaamt, moest er een boekpresentatie komen. Hoe anders konden de Groenewouders hun bestelde boek immers in ontvangst nemen? De combinatie met een nieuwsjaarborrel leek ons als lustrumcommissie een geschikte manier. Swiebertje, de kat van Wilbert, nam alvast het eerste exemplaar in ontvangst. Als tegenprestatie moest hij fotomodel zijn voor de promotie van de borrel. 

Het was een donderdagavond en de feestdagen waren net achter de rug. Er zouden vast niet veel mensen komen en we kozen daarom voor een bescheiden borrellocatie: café de Ruyter in Bottendaal. Tot onze schrik en verbazing stonden er daags voor de borrel ineens veertig mensen op de deelnemerslijst. Geen probleem, verzekerde de uitbater ons. Het ging wel passen.

Stipt om acht druppelden de eerste borrelaars binnen. Niet veel later stond het café stampvol en vierde gezelligheid hoogtij. Gretig werden de boeken in ontvangst genomen. De mensen die geen boek hadden besteld kregen prompt spijt en bestelden alsnog een exemplaar. Enkele kersverse boekbezitters vroegen de lustrumcommissie zelfs het boek te signeren. 

Toen de voorraad alcoholvrijbier volledig geplunderd was en het einde van de avond naderde, begaf een select gezelschap Groenewouders zich nog naar de Nijmeegse binnenstad. Een niet nader te noemen feestganger stond tijdens het dansen vrolijk met het lustrumbroek te zwaaien, maar kon het tot zijn schrik de volgende ochtend niet meer vinden. Mocht iemand tijdens het uitgaan nog een gesigneerd exemplaar tegenkomen, mag deze zich melden bij de rechtmatige eigenaar. Het bleef die avond nog lang onrustig…

Pssst… Wil je nog zo’n kek lustrumboek aanschaffen? Dat kan nog via de webshop. Heb je al wel een boek besteld maar nog niet in ontvangst genomen? Dan kan dit bij de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 24 januari.

Door Aan-Age Dijkstra