Nieuws

Oliebollentocht Groenewoud: met vaart richting het nieuwe jaar

Het gaat met horten-en-stoten, maar de Oliebollentocht op Oudjaarsdag begint zo langzamerhand een traditie te worden. Ondanks de voorspelde regenbuien waren er toch elf dapperen die de weersomstandigheden durfden te tarten.

Op het programma stond de route richting Rhenen. Of het de 50km-versie of de 80km-versie zou worden, bleef lang onbeslist. Na de eerste -of misschien beter laatste- regenbui was er ook de eerste -en eveneens laatste- lekke band. Met vereende krachten werd de onwillige band verwijderd en een nieuwe gemonteerd. Met de wind in de rug werd er koers gezet richting de brug bij Heteren. Gezellig keuvelend werd de Wageningse berg omzeild, maar moesten de benen worden aangesproken op de Grebbeberg. Na de Grebbeberg werd de 80km route vakkundig afgesneden tot een 70km route en werd er bij het bereiken van Rheden terug richting het zuiden gedraaid. De oliebollen stonden immers te wachten.

Na een nieuwe passage van de Nederrijn zetten de locomotieven Joost en Roel zich op kop en brachten het elftal in een lekker tempo weer terug naar de regio Nijmegen. Daar werd de rit -met oliebollen en warme chocolademelk (of koffie)- afgesloten bij kersvers sponsor Stroom.

En zoals zo vaak: de thuisblijvers hadden ongelijk! 😉