Nieuws

R&TC Groenewoud toerritten

De opkomst van de zondagsritten wordt steeds groter en daarmee ook het aantal groepen waarin we opsplitsen. Maar in welke groep hoor ik thuis? En hoe snel is snel? Dat zijn vragen die elke zondag terug komen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de groepen. Hiermee hopen we meer duidelijk te geven over de verschillende snelheden, waardoor het makkelijker is om de juiste groep te kiezen en grote niveau verschillen voorkomen kunnen worden. Uiteindelijk vergroot dit het fietsplezier en de veiligheid voor iedereen. Het is onderstaande overzicht is een richtlijn en het aantal groepen zal ook afhankelijk zijn van de opkomst. Maar het belangrijkste: toeren staat centraal, dus samen uit = samen thuis!   

 

Snelheden Toerrit groepen R&TC Groenewoud*

Groep

Gemiddelde Snelheid Rit

Snelheid die gehaald kan worden op lange stukken (indien mogelijk & afhankelijk van de weer- en wegsituatie)

50km

25-27 km/u

27-28 km/u

50km +

28-29 km/u

30-32 km/u

75km

28-29 km/u

30-34 km/u

75km +

30-31 km/u

32-36 km/u

75km ++

32 km/u >

35 km/u >

100km

29-30 km/u

31-35 km/u

100km +

32 km/u >

36 km/u >

150km (toerrit XL)

27 km/u

Max 32 km/u

150km + (toerrit XL)

29 km/u

Max 32 km/u

*bovenstaande snelheden zijn geen verplichting maar een richtlijn. De wegsituatie, samenstelling van de groep en weersomstandigheden op zondag blijven leidend. 

*wegkapiteins mogen leden actief adviseren tijdens ritten om (de volgende keer) bij langzamere of snellere groep te gaan fietsen indien dit naar schatting beter is voor de homogeniteit van de groepen. Bij twijfel is het advies altijd om te starten in een rustigere groep.

*voor beginnende renners lijken deze snelheden misschien hoog, maar in een groep op een rechte weg is het makkelijker snelheid maken. 

*Bij vragen, over het niveau of andere zaken met betrekking tot het toeren op zondag, neem contact op met sport@rtcgroenewoud.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen