Nieuws

Start R&TC Groenewoud trainingen

Start R&TC Groenewoud trainingen

De klok wordt verzet en de avonden worden weer langer, dat betekent dat we vanaf april weer elke woensdag- en donderdagavond met R&TC Groenewoud op pad gaan. Wil jij beter leren fietsen, sterker worden, en gezellig kilometers maken met je clubgenoten? Kom dan naar de eerste trainingen van het seizoen! We starten woensdag 3 april en donderdag 4 april, om 18:30 vanaf de Waalkade. 

Volwassenen - Donderdagavond vaardigheidstraining

Net als afgelopen jaren wordt onder begeleiding van twee trainers elke week een ander facet van het wielrennen geoefend, zoals bochten, waaiers, klimmen, tactiek, sprint, etc. Het doel deze training is het verbeteren van fietsvaardigheid én conditie, wat uiteindelijk ook bijdraagt aan een grotere veiligheid tijdens de zondagse toerritten. Deze trainingen staan open voor iedereen, oefeningen worden aangepast aan je eigen niveau, zodat er voor iedereen iets te leren is. Wil je weten welk onderwerp er voor deze week op de planning staat? Check dan de betreffende training op de evenementenkalender

Volwassenen - Woensdagavond Toeren&Trainen

We zullen vooral voortbouwen op het grote succes van het afgelopen jaar. Het doel van ‘toeren & trainen’ is tweeledig: gezellig en veilig kilometers maken met je clubgenoten (zoals tijdens de toerrit) én fietsvaardigheid verbeteren (zoals tijdens de vaardigheidstraining). We fietsen vaste routes van maximaal 60 kilometer waarbij we onderweg af en toe trainingscomponenten inbouwen. 

Toeren & trainen wordt verreden in twee groepen die worden opgesplitst naar snelheid. De minimale snelheid van de rustige groep is 28 km/uur gemiddeld over 2 uur, waarbij de kruissnelheid tijdens oefeningen en afhankelijk van de weersomstandigheden aanzienlijk hoger kan liggen. Het instapniveau ligt hiermee dus hoger dan op de donderdag vaardigheidstraining.

Wil je weten welke routes we rijden, check de evenementenkalender. Wees je ervan bewust dat sommige routes aangepast zijn, dus zorg ervoor dat je navigatiesysteem up to date is met de routes van 2024!

Jeugd - Donderdagavond vaardigheidstraining

Ook de jeugd gaat weer beginnen natuurlijk! We hebben weer een mooi programma staan waar we gaan waaierrijden, bochten rijden, klimmen en sprinten. Met een groep van 12 tot 18-jarige kan iedereen op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf halen. Tot snel! 

Waar en wanneer vertrekken we?

Locatie: Verzamelen op de Waalkade (naast het Casino).

Vertrektijd volwassenen: In april vertrekken we iedere woensdag en donderdag om 18:30, vanaf mei om 19:00. 

Vertrektijd jeugd: Iedere donderdag vanaf 18:30.

 

Wil je meer weten over deze trainingen? Neem dan contact op met sport@rtcgroenewoud.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen