Nieuws

Succesvolle Omloop: veel dank!

Succesvolle Omloop: veel dank!

Even een dik compliment en heel groot dankjewel aan iedereen die zich afgelopen zondag en de periode ervoor heeft ingezet voor de Omloop der Zevenheuvelen. Ik heb veel blije gezichten gezien en een goed geoliede wedstrijdorganisatie. Fantastisch dat we als club bij kunnen dragen aan zo'n wedstrijd met landelijke uitstraling. Het is een volgende stap in het versterken van de wedstrijd-kant van de vereniging. 

En voor de toerrijders hebben we met de Omloop naast Heimwee nóg een mooie toertocht in het pakket. Last but not least heb ik mooie berichten gehoord over de Dikke Banden Race waarmee we ook de jongste kinderen hebben kunnen laten kennismaken met wielrennen. Genieten van wielrennen voor een zo breed mogelijke groep in optima forma.

We hebben als club in het begin van het jaar de samenwerking met de Omloop op papier vastgelegd. Die samenwerking was er al in de vorm van allerlei mensen die zowel bij de Omloop als Groenewoud actief zijn. Mooi dat de samenwerking beide organisaties wederzijds versterkt. Al moeten we daarin als club bescheiden zijn, gezien de enorme organisatie van de Omloop, die qua omvang groter is dan onze eigen club.

Het gaat om een brede, gezonde en breed gedragen wielercultuur in Nijmegen en omgeving. Wethouder Jean Paul Broeren herkende de potentie daarvan in ieder geval en heeft gisteren meermalen benadrukt dat Nijmegen zich meer moet profileren als wielerstad. We maken een koffie-afspraak met hem, om daar eens verder over te praten!

Tot slot: dit kan alleen maar met heel veel vrijwilligerswerk -- bloed, zweet en tranen, soms letterlijk. Petje af voor iedereen die ondanks drukke schema's thuis en op het werk toch de tijd vrijmaakte om een bijdrage te leveren. Zelfs op zaterdag meldden zich nog mensen aan na een last minute-oproep! Dat grote aantal vrijwilligers is geen zwakte, maar juist een kracht. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd, hoe klein of groot ook, weet dat het veel saamhorigheid en gezelligheid oplevert. Het gevoel van voldoening dat je daarmee krijgt, is onbetaalbaar! (En het helpt hopelijk ook tegen de spierpijn van 5 uur op een kruispunt staan). 

Veel dank! 

Hartger alsmede het R&TC Groenewoud bestuur