Nieuws

Terugblik: Costa Paprika 2019

Terugblik: Costa Paprika 2019

Je hebt vast de jaloersmakende foto's in de zon wel voorbij zien komen in de app begin februari. Hoe het er dit jaar aan toeging aan de Costa Paprika lees je hier!

Op 30 januari gaf Martin een kennismakingsetentje bij hem thuis. De sfeer van de groep werd even geproefd en werden de laatste handjes geschud. Het was een mooie ijsbreker voordat we naar de zon zouden vertrekken!

Nadat de fietsen op zondagavond waren opgehaald ging op maandagochtend 4 februari om 2u30 alweer de wekker. In alle vroegte vertrokken Martin, Nicolai, Leon, Erik, Mike, Berend, Felipe en Gijs naar Gran Canaria. Jernst was een dag eerder vertrokken en Kevin en Rosalien waren er al een paar dagen. We verbleven in een authentieke woning met patio in Aguïmes, gelegen op 300 meter hoog tussen Maspalomas en Las Palmas. Nadat de fietsen gemonteerd waren schoven we aan bij de lunch die Jernst voor de groep had verzorgd. Om 13u00 zaten we al op de fiets om te testen hoe we de koude winter in Nederland waren doorgekomen. 60 kilometer lostrappen in korte kleren met 24 graden. Wat was dat lekker!

Iedere dag stond een prachtige route tussen 80 en 130 kilometer met de nodige hoogtemeters op het programma. De klimmetjes varieerden tussen vals plat, stevig omhoog en te steil. Het bleef niet alleen bij fietsen. We hebben genoten van de koffie in San Bartolomé, op de rustdag gehiked bij Las Tierras en vis gegeten aan de kust, afgedaald door Las Vegas, uitgekeken vanaf het hoogste punt ‘Pico de las Nieves’, een bootoversteek gemaakt tussen badgasten bij Puerto de Mogan en een ijsje gegeten in Maspalomas. ’s Avonds aten we in lokale eettentjes of maakten we de 3 P’s (pasta, pizza en pannenkoeken). Een perfecte mix van sport en gezelligheid, en dat een hele week lang.

Helaas was een weekje toch te kort en we kijken nu alweer uit naar Gran Canaria 2020. Die gaat er zeker komen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen