Nieuws

Update RTC Groenewoud activiteiten

Jeugdtraining

Vanaf donderdag 14 mei wordt de jeugdtraining in aangepaste vorm hervat. Deze zal elke donderdag om 18:30 plaatsvinden op een door de gemeente aangewezen locatie. Voorlopig is dit het sportpark Fagelstraat. Voor, tijdens en na de training worden de richtlijnen van de KNWU gevolgd (zie onderaan dit bericht). Voor vragen of meer informatie over de jeugdtraining kun je contact opnemen met jeugd@rtcgroenewoud.nl.

 

Zondagse toerritten

De 1,5m maatregel blijft voorlopig van kracht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om op korte termijn de zondagse toerritten te hervatten.

 

Donderdagavond training

Binnen de huidige richtlijnen is het toegestaan om wielrentraining te geven aan kleine groepen leden op 1,5 m afstand (max 8 per trainer). De trainers maken hier graag een plan voor zodat we jullie weer training kunnen aanbieden. Maar we zijn daarbij ook erg benieuwd of er animo is vanuit jullie zelf. In de appgroep is een zeer korte vragenlijst verstuurd waarin je kunt aangeven als je hier interesse in hebt. 

 

Overige adviezen

Als bestuur, trainers en wegkapiteins van een wielrenvereniging begrijpen we als geen ander dat de meeste van jullie het liefst weer in groepen de weg op willen gaan, wedstrijden rijden, of andere leuke fietsgerelateerde activiteiten gezamenlijk ondernemen. Helaas is dat in deze tijd nog steeds maar heel beperkt mogelijk! Het advies blijft #ridesolo. Wanneer je toch graag samen wil fietsen, doe dat zoveel mogelijk met een vast trainingsmaatje, groepen mogen nooit groter zijn dan 4 personen en houdt ten alle tijden 1,5 meter afstand (ook in je groepje van 4). Vermijdt drukke dijken en fietspaden. Er zijn meer dan genoeg rustige en prachtige wegen rondom Nijmegen. De actuele richtlijnen kun je hier vinden:

NTFU: https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

KNWU: https://www.knwu.nl/storage/2020/04/Wielersportspecifieke-adviezen-v2.1.pdf

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen