Nieuws

Van Raleigh tot Rush Hour: de fietscarrière van Jeroen

Groenewoud is inmiddels uitgegroeid tot een wielerclub van flinke proporties. Wat daar extra leuk aan is, is dat elk lid de wielersport op een andere manier ervaart en op een andere manier actief is. Jeroen Janssen is een van de renners die al jarenlang fanatiek wedstrijden rijdt en kort geleden zelfs nog in Groenewoud-tenue tussen de profs te zien was tijdens Rush Hour! Meer over wat hij allemaal uitspookt op de fiets lees je hieronder.

Hallo allemaal, sommige van jullie hebben me misschien wel eens zien rijden, maar wou me graag aan iedereen even voorstellen: ik ben Jeroen Janssen en fiets mijn wedstrijden bij de Elite in het shirt van Groenewoud. Ik ben ooit als Junior begonnen bij Groenewoud en hier mijn eerste wedstrijden gereden onder begeleiding van John Cornelissen en onder andere met Roy Curvers als ploeggenoot. Na een hoop omzwervingen, avonturen en andere clubs (waaronder Team Raleigh in Engeland), ben ik weer terug bij de club waar ik begonnen ben. Als geboren en getogen Nijmegenaar vind ik het uiteraard prachtig dat Groenewoud weer in ere is hersteld, bij zo'n fantastische fietsomgeving hoort uiteraard een mooie club en ik vind het mooi dat uit te dragen in wedstrijden.

Je kunt me in bijna alle disciplines terugvinden, ik heb afgelopen winter het crossseizoen gereden met een mooie 11e plek in de topcompetitie als resultaat. In de zomer zie je me op de mountainbike en in criteriums. Het hoogtepunt tot nu toe was het Rush Hour criterium in het centrum van Nijmegen. Geweldig om weer eens tussen de profs te mogen rijden en al helemaal in eigen stad! In de afvalkoers is het me, mede dankzij steun van veel clubgenoten, gelukt om een paar mooie sprintjes te winnen achterin en uiteindelijk als 23e te finishen. Fantastisch om te zien dat het wielrennen zo leeft in Nijmegen! Mocht je  meer willen weten over wedstrijden, voel je vrij me een berichtje te sturen of me aan te spreken op een training. Het zou leuk als ik anderen kan laten profiteren van mijn ervaring. Tot snel op de fiets!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen