Nieuws

Verslag NK veldrijden

Afgelopen weekend werd het NK veldrijden verreden in Rucphen. R&TC Groenewoudlid Anke den Brok nam deel bij de dames en zette daar een zeer knappe prestatie neer. Lees hieronder haar wedstrijdverslag:

Enige twijfel was er wel of dat ik mij moest inschrijven voor het NK veldrijden ja of nee. In september begonnen met enkele laagdrempelige cross wedstrijden, waarna ik al snel de smaak te pakken had en diverse KNWU wedstrijden ben gaan rijden! Iedere keer smaakte het naar meer! Dus toch maar ingeschreven voor het NK, waarom ook niet?!

Op 9 januari was het dan zover, vol met goede zin en gezonde spanning op naar Rucphen! Het beloofde een mooie, droge dag te worden. Echter had het de dagen ervoor flink geregend waardoor het parcours er op sommige stukken wat modderig bij lag. Bij de verkenning vooral stil gestaan bij een gladde schuine kant.. welke lijn is hier de beste?? Na meerdere malen een andere lijn te hebben geprobeerd wist ik het alsnog niet. Nadat na de verkenning de fiets weer helemaal klaar was gemaakt, was ik er ook klaar voor! Allereerst stelde de profs op, waarna de overige elite en belofte dames o.b.v. behaalde KNWU punten werden opgesteld. Na het startschot doken 53 dames het veld in. Met een tevreden start vervolgde ik de wedstrijd. Voor mijn gevoel zat ik er lekker in en kon ik wat grenzen voor mezelf opzoeken. Uiteindelijk alsnog een andere lijn gekozen op de schuine kant dan vooraf verkend, maar dat bleek een prima lijn te zijn. Met een 26e plaats ben ik met een zeer tevreden en voldaan gevoel naar huis gegaan! Kortom: Genoten!

Pas afgelopen september begonnen met veldrijden en nu al zo'n mooie prestatie, daar zijn we als club heel trots op! 

Foto's: Jeroen Halverstad - Plan78Photography

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen