Nieuws

Vijf jaar Groenewoud 2.0: tijd voor een feestje!

Dat wielrennen bij Groenewoud een feestje is, weet iedereen. Maar kunnen wielrenners van Groenewoud ook feesten? Jazeker, bleek op vrijdag 7 oktober tijdens het Groenewoud Lustrumfeest. Sinds de doorstart in 2017 bestaat RT&C Groenewoud dit jaar vijf jaar. Een eerste lustrum, zoals dat zo mooi heet. Reden genoeg om een feestje te vieren dus.

Voorafgaand aan het lustrumfeest was het jaarlijkse etentje voor actieve leden. Zeker vijftig Groenewouders verzamelden zich in een met Groenewoud-shirts gedecoreerd hotel Nimma voor een diner. Er was zelfs een oud-Groenewouder aanwezig, want ook de kok had vroeger voor Groenewoud gefietst, vertrouwde hij de auteur van dit stuk toe. Misschien wel daarom liet het eten zich extra goed smaken, terwijl voorzitter van weleer Henk van Mullekom en voorzitter van dienst Hartger Wassink de zaal toesproken.

Na het diner was het tijd voor het feest, ook in hotel Nimma. De lustrumcommissie had met het uitdelen van kennismakingsbingokaarten, een zoektocht naar de gemiddelde Groenewouder en een rebus à la Avondetappe niets aan het toeval overgelaten om voor een goede sfeer te zorgen. Door het ontbreken van een microfoon kregen echter maar weinigen er wat van mee. Het bleek ook allemaal niet nodig, want iedereen had het erg gezellig en was druk bezig elkaar herkennen zonder helm, terwijl ondertussen de voorraad alcoholvrij bier werd geplunderd.

Bovendien had OSG de Blije Schijf had een sjoelbak (linksom gewaxt) meegenomen ter promotie van Sjoelavond ‘Aan de bak’. Het bleek een succes, want de inschrijvingen voor sjoelavond zitten inmiddels ramvol. Voor de auteur van dit stuk is te hopen dat de scores tijdens het lustrumfeest geen kwalificatie vormen voor de sjoelavond, want dan moet hij een ander avondprogramma bedenken  voor 25 november.

Nadat het feest in Hotel Nimma was afgelopen, zette een groot peloton Groenewouders nog koers naar café Dollars. Hier bleek Groenewouder Thijs Schamp niet alleen een talentvol wielrenner te zijn, maar ook een begenadigd drummer. Café Dollars was nog nooit zo vol, Thijs had nog nooit zoveel fans en de sfeer was nog nooit zo goed. Het bleef nog lang onrustig en naar verluid heeft de nabijgelegen kebabzaak een goede omzet gedraaid.

Kortom: een mooie avond en op naar nog vele jaren Groenewoud!

Pssst… Wist je dat de lustrumcommissie naast dit knallende feest ook een lustrumboek uitbrengt? Dat is een boek vol verhalen, feiten en foto’s van vijf jaar Groenewoud en nog ver daarvoor. Nieuwsgierig? Houdt de socials in de gaten, want deze wil jij ook in de kast hebben staan. Nader bericht volgt!

Verslag van Aan-Age