Nieuws

Waaiertraining: "Wielrennen draait naast hard trappen en veel taart eten ook om..."

Waaiertraining: "Wielrennen draait naast hard trappen en veel taart eten ook om..."

Elke donderdag werken onze ervaren en minder ervaren Groenewoud leden onder begeleiding van vaste trainers aan hun techniek en conditie. Afgelopen week stond er een waaiertraining op het programma. Naderhand op het terras vroegen we Dennis of hij zijn indrukken van de training met ons wilde delen: 

"Wielrennen draait naast hard trappen en veel taart eten ook voor een groot deel om techniek en rijvaardigheid. Dat eerste komt op de dijk langs de Waal goed van pas, dat tweede eigenlijk altijd, maar tijdens meerendeel van je ritjes in Nederland of elders in Europa komt er meer bij kijken dan alleen hard op de pedalen rammen. De basis is techniek en rijvaardigheid. De kunst is om dit goed onder de knie te krijgen, zodat je hier altijd op terug kan vallen zodra de vermoeidheid begint. Op deze manier blijf je in staat om goed in de waaier mee te draaien, met een juiste traptechniek die laatste col van je monsterrit te beklimmen en  vooruit te kijken in de bochten tijdens de lastige afdaling die daarna volgt. 

Tijdens de donderdagtraining maak je jezelf deze vaardigheden eigen of scherp je je techniek aan, waarbij iedereen na afloop altijd razend enthousiast is over wat hij of zij geleerd heeft deze training. Ervaren of onervaren, iedereen leert wel iets bij. Zo heb ik zelf van de recente training ‘waaierrijden’ ook weer wat geleerd, ondanks dat ik 8 jaren in Groningen heb gewoond en vrij regelmatig in de (verkeerde) waaier ben beland. 

En kapot ga je ook zeker, je doet het op je eigen snelheid of samen met anderen van hetzelfde niveau. Samen afzien, een betere wielrenner worden en met een voldaan gevoel naar huis. Wat wil je nog meer?"

Wil jij net als Dennis ook een betere en sterkere wielrenner worden!? Kom dan naar de training. Check de evenementenkalender voor de trainingsonderwerpen en actuele vertrektijden.