Nieuws

Wedstrijden rijden voor dames

Wedstrijden rijden voor dames

 

Hallo snelle dame,

 

We hebben mooie plannen voor het komende jaar en die we graag willen toelichten: 

 

Wedstrijden rijden
Als Groenewoudlid wordt je aangemeld bij de KNWU als basislid. Met dit basislidmaatschap kun je al aan een aantal wedstrijden meedoen, zoals trainingswedstrijden op Papendal (Arnhem) of andere laagdrempelige evenementen.

Als je vaker wedstrijden wilt rijden en het serieuzer wilt aanpakken, dan kun je naast je basislidmaatschap ook een wedstrijdlicentie aanvragen bij de KNWU. Daarmee kan je door heel Nederland (en daarbuiten) deelnemen aan officiële wielerwedstrijden, waar je aan de start staat met andere dames met hetzelfde niveau.

 

Samenwerking JVR de Batauwers
Sinds dit jaar heeft Groenewoud gezamenlijk met JVR de Batauwers uit Tiel een echte damesploeg. Dat betekent dat je als team kan inschrijven voor grotere wedstrijden, samen traint en natuurlijk ook rondom wedstrijden samen optrekt. Helaas zijn er dit jaar weinig wedstrijden geweest, maar we kijken alweer vooruit naar volgend jaar, waar we hopelijk weer mooie wedstrijden kunnen rijden.

Momenteel bestaat het team uit zo’n 12 dames vanaf 18 jaar. Een aantal hebben al wat wedstrijdervaring, maar er zijn ook veel meiden die nog maar net beginnen met wedstrijden rijden. Het leuke aan het rijden in een team is het leren van de ervaring van een ander, elkaar naar een hoger niveau brengen en natuurlijk de gezelligheid.

 

Interesse?
Ben jij benieuwd hoe het is om wedstrijden te rijden of wil je (weer) regelmatig wedstrijden gaan rijden? Dan is het misschien leuk om je aan te sluiten bij het combinatieteam van Groenewoud. Wil je eerst meer weten over wat wedstrijden rijden inhoudt en hoe het met een team in z’n werk gaat? Bij voldoende interesse kunnen we een informatieavond organiseren waarbij we op al je vragen kunnen ingaan. Heb jij interesse of vragen over wedstrijdrijden, stuur dan een bericht naar info@rtcgroenewoud.nl 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen