Nieuws

Wielerweekendoverzicht week 21

Het lange wielerweekend begon al op donderdag. Op Hemelsvaartdag reden diverse Groenewoud-leden in de Kersenronde Mierlo bij zowel de mannen als de vrouwen. Verder waren onze clubgenoten te zien in Veenendaal, Assen en Veldhoven. Hoe ze het deden? Dat lees je hierna. 

 

Met een dertiende plek in de Kersenronde Mierlo trapte Joost van Jaarsveld het lange weekend goed af. In de kleuren van het Dutch Food Valley CT maakte hij deel uit van een kopgroep van vijftien die de koers maakte. En dat terwijl hij er in eerste instantie niet eens bij zat! Met een geslaagde sprong wist hij tóch vooraan aan te sluiten. Omdat alle grote ploegen erbij zaten, was de koers in feite gelopen. In de finale sprong Joost nog wel mee, maar geen van de vluchters kreeg voldoende ruimte. In de groepssprint kwam hij er helaas niet aan te pas. 

In de ochtend hadden de vrouwen hun wedstrijd gereden. Als onderdeel van de Nederlands-Belgische Women’s Cycling Series stond Mierlo ook op hun wedstrijdkalender. In een gesloten wedstrijd kwamen de Groenewoud-rensters Manon Gremmen en Iris Willemsen in de combinatieploeg met JvR De Batauwers goed mee in het peloton. Uiteindelijk werd Iris 69e en Manon 77e.  

 

Op vrijdag stond de Veenendaal-Veenendaal Classic voor vrouwen op het programma. Daarin reden Maud Oudeman (Team Jumbo-Visma) en Esmée Peperkamp (Team DSM) mee. Op de omloop rondom Veenendaal en de Grebbeberg reden vier rensters lang voor het peloton uit. In dat peloton deden Esmée en Maud hun werk voor de ploeg. Uiteindelijk werd Esmée 69e en kreeg Maud een DNF achter haar naam. 

 

Diezelfde avond werd er in Veenendaal een criterium voor Sportklasse-renners verreden. Zes leden van de club melden zich voor de start van de 50 kilometer lange koers. Op een technische ronde was het lastig inhalen. Toch wisten de mannen zich regelmatig van voren te tonen. Uiteindelijk werd Thijs van der Bijl 9e, Kai Vijverberg (26e), Robbin Zwaan (40e) en Robin Hoeks (44e). 

 

In de Topcompetitiewedstrijd voor Junioren -de Omloop door het Land van Bartje- had Sybren de Winter weinig geluk bij de startopstelling. In de kleuren van KNWU-district Zuid moest hij van de laatste startrij vertrekken. Een plek die in een waaierkoers een groot nadeel betekende. Geen wonder ook dat hij in de snelle koers al snel in een van de achterste waaiers terecht kwam. Sterk doorvechtend reden zijn groepje nog een hele tijd in het zicht van de eerste waaier, maar werden ze rond kilometer veertig uit koers genomen. 

 

In de Omloop der Kempen voor Elite & Beloften kenden de Groenewoud-renners een mindere dag. Zowel Kevin Nooijen als Joost van Jaarsveld haalden de finish niet. Na zijn sterke optreden in Mierlo hoopte Joost op een nieuwe goede dag, maar een valpartij zette een dikke streep door een goede uitslag. Hij kwam niet meer terug in koers en werd door de jury uit koers gehaald. Later in de koers overkwam Kevin precies hetzelfde en ook hij moest teleurgesteld in de remmen knijpen. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen