Nieuws


Word lid

Actief worden

Wintertrainingen

Wintertrainingen

Op naar de koers! De wintertrainingen beginnen komende zondag weer!

Suizende wielen, stijf van de adrenaline en het lactaat dat uit je oren komt. Nog maar een paar maanden en dan is het weer zover: koers! Om fit en voorbereid aan de start te verschijnen, begint R&TC Groenewoud weer met de wintertrainingen.

Elke zondag kunnen Groenewouders die wedstrijden rijden of voor andere doelen serieus willen trainen, aanhaken bij de wintertraining. Over een vaste route door de Ooijpolder, het Reichswald en Nijmeegse heuvels worden de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. Dit zijn ritten waar enkele intensieve oefeningen aan zijn toegevoegd. Denk hierbij aan waaiers rijden, sprintjes trekken en andere vormen die je helpen om in een grote groep te bewegen.

De ritten starten tegelijk met de wintertoerritten op de waalkade. Het wintertrainingsrondje zal elke week hetzelfde zijn, de route vind je hier. Het gemiddelde tempo ligt rond de 30-32 km/u en als er veel animo is zal er worden opgesplitst in groepen. Ook als je geen wedstrijdambities hebt, maar jezelf wel graag wilt uitdagen en fit wilt worden richting het voorjaar, ben je uiteraard welkom.

Wil je een keer aan het koersen proeven? Neem dan contact op met wedstrijdcoördinator Roel Mouris (wedstrijd@rtcgroenewoud.nl). Roel kan je alles vertellen over hoe je dat het beste aan kunt pakken en wat je moet regelen.

Daarnaast is er ook een Groenewoud WhatsApp-groep met wedstrijdrenners. Voeg je zelf toe en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom wedstrijden.

Tot op zondagochtend op de Waalkade!

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen