Nieuws

Wisselend Groenewoud-succes op het NK Veldrijden

In het weekend van 14 & 15 januari deden een aantal renners van R&TC Groenewoud mee aan het NK Veldrijden in de uiterwaarden van Zaltbommel. Door de vallende regen en de hoge waterstand in de Waal werd het een waar modderfestijn. Met wisselende resultaten van de Groenewouders.

Op zaterdag was het de beurt aan de Masters. Bij de Masters 40+ stonden Harry Ruiterkamp en Jan Sanders aan het vertrek. Met een goede start wist Jan zich vanaf de laatste startrij naar voren te werken. Gestaag doortrappend en -rennend wist hij uiteindelijk naar de 22e plek te rijden. Harry had minder succes: na anderhalve ronde trapte hij -15 meter na de uitgang van de pits- door zijn ketting: DNF.

Op de zondag beten de Junior-dames het spits af. Voor Groenewoud dook Puck Oudeman in de modder. Helaas kon ze door materiaalproblemen de finish niet halen.

Twee Groenewoud-leden reden de titelstrijd voor Elite-dames. Anke den Brok was met een sterke cross bezig, totdat een ongewenst contact met een afrasteringspaaltje haar een knieblessure opleverde. Helaas betekende dat het einde van de koers. Multi-atleet Dieske Kruisselbrink wist een stabiele koers neer te leggen en wist door haar hardloopkwaliteiten de 18e plek te behalen.

 

Geschreven Harry Ruiterkamp

Foto’s zijn gemaakt door: Vic Geerlings (Foto 1 en 2 van Harry en Jan), Björn van der Schoot (Foto 3 van Puck), Gerard Schoonenberg (Foto 4 van Anke), Shanna van Kessel (Foto 5 van Dieske)