Nieuws

Woorden raken. Ook die van jou.

Woorden raken. Ook die van jou.

Dat is de titel van de nieuwe campagne waar de NFTU (Nederlandse Toer Fiets Unie) aandacht vraagt voor bewustzijn over woorden in de fietssport. Onderzoek laat namelijk zien dat 1 op de 5 wielrenners zich niet welkom voelt in de sport, omdat ze te maken hebben met negatieve grappen of opmerkingen.

“Het gebeurt vaak onbewust, verbaal of non-verbaal of het zit door bepaalde gewoonten vast in onze fietssport. Opmerkingen of vooroordelen over onze seksualiteit, gezondheid of niveau die afwijken van de ‘norm’. Vaak lijkt het onschuldig, maar toch raakt het de mensen die het aangaat.”, schrijft de NFTU. Met drie video’s hoopt de NFTU daarom mensen stil te laten staan bij hun woorden, aan het denken te zetten en beter na te denken voor je iets zegt. Bewust en onbewust.

Ook als R&TC Groenewoud vinden we het belangrijk dat iedereen zich bij onze club veilig voelt, zowel op de fiets als daarnaast. Dat lees je bijvoorbeeld terug in onze tien wijsheden. Deze gedragsregels zitten in het DNA van Groenewoud en we verwachten dan ook dat je je hiernaar gedraagt. Spreek elkaar er ook met respect op aan, als je dat nodig acht!

Daarnaast zijn er binnen de club twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Is je iets overkomen waar je je niet fijn bij voelde, of moet je iets van het hart? Je kunt dit delen met de vertrouwenscontactpersonen; zij zullen je ook verder kunnen doorverwijzen naar andere instanties die je kunnen helpen.

Lees hier meer over een veilige vereniging en de vertrouwenspersonen.

Bekijk hier de campagne van de NTFU.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen