Longest Day Challenge

Over dit evenement

Categorie
Toerritten
Organisator
Cyclocommissie
Datum en tijd
24 jun. 2023 08:00 - 18:00
Locatie
Nijmegen

Word lid

Actief worden

In de tijd van het jaar dat de dagen het langst zijn maken vele wielrenners graag gebruik van de vele uren daglicht om langere en extremere tochten te maken dan normaal. Bij de cyclocommicie dagen we alle Groenewouders graag uit om iets langer en verder te fietsen dan ze gewend zijn. Hierom presenteren wij: De Groenewoud Longest Day Challenge!

Hoe werkt het?
We hebben een route gemaakt die bestaat uit meerdere lussen. Zo kom je elke paar uur terug in Lent bij onze fourage/rustpost: Stroom. Hier kan je steeds weer beslissen of je nog een extra lus wil rijden. Op deze manier kan iedereen op eigen niveau proberen een langere tocht te fietsen dan je gewend bent zonder bang te zijn dat je ver van huis stil te komt te staan 'zonder jus in de benen'. Bij Stroom kun je lekker even een bakkie doen, taartje eten(op eigen kosten), wat reepjes en banaantjes pakken(verzorgd door de cyclocie) om je zo voor te bereiden op de volgende lus. Ook is het mogelijk om in de voorafgaande dagen een tasje te maken met persoonlijke spullen die je kan afgeven bij Stroom, zodat je ook gedurende de rit bij je spullen kan, of overbodige spullen kan achterlaten. We ontzorgen je dus zoveel mogelijk om je in staat te stellen je langste afstand ooit  te rijden!

Routes

We hebben 2 routes in de aanbieding:

- De XL-variant: 4 in lengte afnemende lussen. Je kunt steeds bij Stroom kiezen of je je aan de volgende waagt.
  Afstand lus 1: 60km
  Afstand lus 2: 50 km
  Afstand lus 3: 40km
  Afstand lus 4: 30km
  Totaal: 180 km
- De XXL-variant: dezelfde 4 lussen als de XL-variant, maar met een proloog van 85 km over de Maashorst. De maximale afstand is hiermee 265km

De gpx van de routes is binnenkort hier te vinden.

Niet ver genoeg?
Uiteraard is het mogelijk om eerst een eigen lusje te fietsen en vervolgens onze route te starten. De enige beperkingen deze dag zijn de openingstijden van Stroom: 9:00-23:30 en het daglicht: 5:18-22:00

Aanmelden en verdere informatie

Aanmelden kan tot woensdag 21 juni 18.00. Daarna zal een appgroep gemaakt worden om verdere informatie te delen en kunnen deelnemers onderling eventueel afspreken om samen te fietsen. Indien je na woensdag 21 juni 18.00 besluit mee te doen, neem dan eventjes contact op met Jelle Guldenaar. Heb je zelf al een groepje gevormd om samen mee te fietsen? Kies dan bij aanmelding het ticket "Eigen groep". 

 

Bucketlist:
Op de bucketlist staat als Nr. 23 "Voltooi een longest day challenge", deze activiteit is hiervoor te gebruiken, maar je mag deze ook je eigen invulling geven.
Een longest day challenge is bovenal een veel te lange dag in het zadel dan (voor jou) normaal is, gedurende de langste dagen van het jaar gefietst. Uitsloverij eigenlijk. Herman van der Zandt en Martijn Hendriks zijn ooit met dit fenomeen gestart (kijktip van hun lustrumeditie: https://www.youtube.com/watch?v=YVjc0-mojaE) en dit is sindsdien door veel fietsfanaten overgenomen. 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien